Πληρώνει αποζημιώσεις ο ΕΛΓΑ

Για ζημιές σε φυτικές και ζωικές καλλιέργειες το 2023

Must Read

Αρχισε η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, στους λογαριασμούς των παραγωγών. Η διαδικασία αφορά αποζημιώσεις ύψους 38 εκατ. ευρώ, για ζημίες τις οποίες υπέστησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου κατά το 2023. Κυρίως δηλαδή αφορά το κομμάτι από τις μεγάλες καταστροφές του Σεπτέμβρη ειδικά στην Θεσσαλία.

Με τις πληρωμές που ξεκίνησαν, οι αποζημιώσεις τις οποίες έχει καταβάλει ο ΕΛΓΑ για το 2023 ανέρχονται στα 180,8 εκατ. ευρώ. Όταν τα έσοδα του οργανισμού από την Ειδική Ασφαλιστική Εισφορά των αγροτών, ανέρχονται συνολικά στα 170 εκατ. ευρώ. Ήδη, για το πρώτο εξάμηνο του 2024 κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό του ΕΛΓΑ, 15 εκατ. ευρώ την 29η Απριλίου 2024.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This