Εκκλησία όμοια με την Αγιά Σοφιά χτίζεται στο φυλάκιο του Έβρου

Ο 75χρονος Κώστας Σωτηρόπουλος παραχώρησε ένα αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του

Must Read

H ανέγερση Ιερού Ναού στο φυλάκιο του Έβρου, που προσομοιάζει στην Αγία Σοφία, είναι σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν αποφασίσει να χτίσουν μια εκκλησία, στο πρότυπο της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέκταση δομών φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν εκεί. Έχει υπολογιστεί ότι θα χρειαστούν πάνω από 60.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, τον Μάρτιο 2021 ένας κάτοικος του Φυλακίου, ο 75χρονος Κώστας Σωτηρόπουλος, παραχώρησε ένα αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας του, έκτασης 6 στρεμμάτων που βρίσκεται μεταξύ των 33 που ενοικιάστηκαν από την Πολιτεία για να επεκταθεί το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ, προκειμένου να ανεγερθεί μια εκκλησία.

Ἐπειτα από πολλές καθυστερήσεις από την γραφειοκρατία, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε ότι το πρώτο βήμα για την ανέγερση του Ναού έγινε και μπήκαν τα θεμέλια.

Η αρχιτεκτονική της εκκλησίας θα είναι όμοια με της Αγιάς Σοφιάς, μικρότερη σε διαστάσεις σε κλίμακα 1 προς 10 (1:10), με τους κατοίκους να υπολογίζουν ότι θα είναι περίπου 70 τετραγωνικά μέτρα.

Πηγή φωτό: e-evros.gr

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This