Επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 2.000 ευρώ σε εμπρηστή στα Φιλιατρά – Το μήνυμα του Βασίλη Κικίλια

Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

Must Read

Βαριά ήταν η «καμπάνα» για έναν ασυνείδητο άνδρα ο οποίος το πρωί της περασμένης Πέμπτης έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα σε οικόπεδο στα Φιλιατρά.

Ο δράστης συνελήφθη από στελέχη της Πυροσβεστικής Γαργαλιάνων και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και με απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κυπαρισσίας στην φυλακή.

Μάλιστα, μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Παράλληλα του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.148 ευρώ για παράβαση της νομοθεσίας.

Σχετική ανάρτηση για την υπόθεση έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ο οποίος έγραψε, μεταξύ άλλων, πως «δεν θα δείξουμε καμία απολύτως ανοχή σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές».

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Για τα δάση, τις περιουσίες, ακόμα και για τις ζωές ανθρώπων ορισμένοι εξακολουθούν να αδιαφορούν, ενώ έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι και το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε μια πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο.

Ο ανεύθυνος στα Φιλιατρά, που παρά την απαγόρευση άναψε φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και σκουπίδια, προφυλακίστηκε με βάση το νέο αυστηροποιημένο νόμο και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η άμεση απόκριση των πυροσβεστών μας απέτρεψε τα χειρότερα και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στα διπλανά σπίτια, βάζοντας σε κίνδυνο όλο τον οικισμό.

Στέλνουμε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους από αμέλεια ή δόλο εμπρηστές: Δεν θα επιδείξουμε απολύτως καμία ανοχή». 

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This