Σάββατο 19/6/2021

Ευρωπαϊκή πρωτιά σε παραβάσεις και… μπινελίκια για τους Έλληνες οδηγούς

Η Ελλάδα κατέχει θλιβερή πρωτιά σε θέματα οδικής ασφάλειας, για την έλλειψη οδηγικής παιδείας που εκφράζεται με προσπέραση από τα δεξιά, μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, άσκηση λεκτικής -και όχι μόνο- βίας έξω από το αυτοκίνητο, βρισιές και άσκοπα κορναρίσματα! 

Το 2,5% των οδηγών στη χώρα μας κατά μέσο όρο εκδηλώνει αγενή συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της οδήγησης, ενώ την ακολουθεί η Ιταλία με 2,2%. Τα ποσοστά και των δύο χωρών είναι αυξημένα κατά 0,2% σε σχέση με το 2017, γεγονός που προβληματίζει έντονα. Τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η γαλλική εταιρεία IPSOS με δείγμα 12.418 ατόμων ηλικίας 15 ετών και άνω σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις αρχές του 2019, είναι άκρως αποκαλυπτικά και ανησυχητικά.

Οι Σουηδοί οι πλέον υποδειγματικοί

Σύμφωνα με αυτήν, υποδειγματικοί οδηγοί αποδεικνύονται οι Σουηδοί, προδιάθεση σε επιθετική ανάρμοστη συμπεριφορά έχουν οι Ισπανοί (89%), ακολουθούν οι Ιταλοί (88%) και στο τρίτο σκαλί βρίσκονται η Ελλάδα και η Γαλλία (87%). Οι βρισιές κατά την διάρκεια της οδήγησης είναι… ελληνικό φαινόμενο, καθώς η χώρα μας καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 71%, ενώ αρκετά πιο πίσω είναι η Γαλλία (69%). 

Οι προσπεράσεις από τα δεξιά είναι ένα φαινόμενο που δεν το συναντάμε συχνά στην Ελλάδα, που κατέχει την πρώτη θέση στην οδήγηση με μικρή απόσταση από τον προπορευόμενο με το 51% των οδηγών να έχει προδιάθεση να το κάνει, ενώ πολύ πιο πίσω βρίσκεται η Ιταλία με 37%.

Δείτε επίσης: Στους δρόμους οι τραυματιοφορείς για τις ελλείψεις του κλάδου τους

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ