Αυτοδυναμία φόβου για θερμό επεισόδιο και Μεταναστευτικό

Must Read

Ο φόβος είναι πλέον το κυρίαρχο συναίσθημα στην ελληνική κοινωνία, ο οποίος συνδέεται με την εκρηκτική άνοδο του Μεταναστευτικού / Προσφυγικού, τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Είναι ενδεικτικό ότι ένας στους δύο πολίτες (το 54,6%) εκτιμά ότι είναι βάσιμη, από «πολύ» έως «αρκετά», η πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, σε αντίθεση με το 39,2%, που εμφανίζεται βέβαιο ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. 

Αντίστοιχα, αναβαθμισμένη εμφανίζεται η ανησυχία για τις απειλητικές διαστάσεις που παίρνει το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, το οποίο από την 7η θέση όπου βρισκόταν στην ιεράρχηση των προβλημάτων τον Δεκέμβριο του 2019 με ποσοστό 18,1% εκτινάχθηκε σήμερα στη 2η με 40,5%, μόλις πίσω από τον βραχνά της ανεργίας, που υποχωρεί κατά 7 περίπου μονάδες, από το 59,3% στο 52%. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγους μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, και ενώ είχαν μεσολαβήσει οι νικηφόρες εκλογές για τη Ν.Δ. και οι εξαγγελίες της ΔΕΘ, πρώτη ερχόταν η ελπίδα με 48,4%, μακράν από την οργή και τον φόβο. Σήμερα η ελπίδα έχει υποχωρήσει στο 38,7% και ακολουθούν αρκετά ψηλά η ντροπή με 31,6% και η οργή με 30,5%, ενώ στα τάρταρα βρίσκονται η περηφάνια με 13,6% και η σιγουριά με μόλις 11,9%, κάτι που επιβεβαιώνει ότι, παρά την ευημερία των αριθμών και την περιλάλητη έξοδο από τα Μνημόνια, οι πολίτες δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. 

Τα ευρήματα αυτά αποτυπώνονται σε πανελλαδική έρευνα της εταιρίας MRB, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 13-15 και 17 Ιανουαρίου για λογαριασμό του Star Channel. 

Στα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, μετά την ανεργία και το Μεταναστευτικό συγκαταλέγονται: η Υγεία / Περίθαλψη με 33,6%, το Φορολογικό Σύστημα με 33,4%, η Οικονομική Ανάπτυξη με 30%, ο Πληθωρισμός / Ακρίβεια με 22,4% και η Παιδεία / Εκπαίδευση με 18,7%. Οι σχέσεις κράτους – Εκκλησίας απασχολούν μόλις το 0,9%. Περισσότερο φοβισμένοι εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ με 37,5% και έπονται όσοι ψήφισαν Ν.Δ. με 33,6%. Αναλόγως πιο αισιόδοξοι δηλώνουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ., επενδύοντας κατά 58,5% στην ελπίδα, σε αντίθεση με τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θετικές απαντήσεις δίνει μόνο το 34,1%. Οι γυναίκες λόγω της πιο ευάλωτης θέσης τους δηλώνουν περισσότερο φοβισμένες από τους άνδρες με 50,4%, έναντι 28,4%.

Δείτε επίσης: Χριστίνα Φλαμπούρη: Κατέκτησε έχοντας υψοφοβία τις ψηλότερες κορυφές του κόσμου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This