ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΙΣΑ για παράνομες συνταγογραφήσεις: Ζητά τα στοιχεία των εμπλεκόμενων γιατρών - «Να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

ΙΣΑ για παράνομες συνταγογραφήσεις: Ζητά τα στοιχεία των εμπλεκόμενων γιατρών – «Να τιμωρηθούν παραδειγματικά»

Τί δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

Την παραδειγματική τιμωρία των γιατρών που εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με τον πρόεδρο του, Γιώργο Πατούλη να δηλώνει ότι «δεν θα αφήσουμε ατιμώρητους επίορκους ιατρούς που προσβάλλουν το ιατρικό σώμα, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια το σύστημα Υγείας και τον ασθενή».

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο ΙΣΑ ζητά τα στοιχεία των εμπλεκόμενων γιατρών της περιοχής ευθύνης του προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και να ασκήσει – σύμφωνα με τον νόμο και τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας – τις αρμοδιότητές του.

Όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην επιστολή του «δεν πρόκειται για υπερσυνταγογράφηση. Αυτό είναι καθαρή απάτη και μας ντροπιάζει όλους. Γι’ αυτό, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα στοιχεία εμπλεκόμενων γιατρών της περιοχής ευθύνης του συλλόγου μας όταν χρονικά το κρίνετε σκόπιμο, ώστε να επιληφθεί και ο ΙΣΑ».

«Οι γιατροί αυτοί αποτελούν μία θλιβερή αλλά ελάχιστη μειοψηφία, ένα πολύ μικρό κλάσμα γιατρών μπροστά σε χιλιάδες γιατρούς που κάνουν ευόρκως τη δουλειά τους, οι οποίοι στηρίζουν με μόχθο το Σύστημα Υγείας της χώρας. Για την τιμή των πολλών, και όχι μόνο γιατρών, πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να τιμωρούνται παραδειγματικά», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Α. Γεωργιάδης: «Έχουμε εντοπίσει 1.200 γιατρούς και ελέγχουμε τα φαρμακεία»

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, είπε πως «διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως τόνισε αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή κάνουμε έναν έλεγχο που έχει εντοπίσει 1.200 γιατρούς και τους παρακολουθούμε για παράνομες συνταγογραφήσεις».

Στη συνέχεια ο υπουργός αποκάλυψε ότι έλεγχος για τις παράνομες συνταγογραφήσεις πραγματοποιείται και σε φαρμακεία. «Αυτή τη στιγμή γίνεται εκτεταμένος έλεγχος σε πολλά φαρμακεία. Ο έλεγχος γίνεται με μεγάλη προσοχή. Είναι πιο σύνθετη η υπόθεση, γιατί ένας φαρμακοποιός εκτελεί τις συνταγές», ανέφερε σχετικά.

«Το μήνυμα που έχω να στείλω στον ιατρικό κόσμο είναι ‘”θα βάλουμε τάξη, ότι κάνετε σταματήστε το γιατί θα σας πιάσουμε”», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

https://exchange.glomex.com/video/v-d4ziizbtb67t?integrationId=40599w17mbz7o7uw

Δείτε επίσης: Ποινικές διώξεις στο κύκλωμα απάτης – Τα ονόματα και οι διάλογοι των γιατρών και φαρμακοποιών που εξαπατούσαν τον ΕΟΠΥΥ με εικονικές συνταγογραφήσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης