Λέσβος-μεταναστευτικό: Έβαλαν σωσίβια και βάρκες μεταναστών στο χώρο που θα γίνει το κλειστό κέντρο

Must Read

Για δεύτερη μέρα συνεχίστηκαν οι διαμαρτυρίες στη Λέσβο με αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στην περιοχή Kαράβας-Καβακλή λίγο πριν τον Μανταμάδο, αλλά και μεταφορά τεράστιων όγκων σωσιβίων και πλαστικών βαρκών!

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μπροστάρης της προσπάθειας, μετέφερε στην υπό επίταξη έκταση στην περιοχή Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου με οχήματα του Δήμου  τις πλαστικές βάρκες και τα σωσίβια με τις οποίες χρόνια τώρα περνάνε πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τα οποία είχαν περισυλλεγεί και τοποθετηθεί στην παλιά χωματερή της Μήθυμνας.

Περιοχή όπου η Κυβέρνηση έχει επιτάξει 261 στρέμματα, προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα δομή προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, πάνω από 13.000 μ3 σωσίβια σάπιζαν στην περιοχή του πρώην Κάμπιγκ στον Μόλυβο μολύνοντας το υπέδαφος αλλά και τον αέρα.

Ένα γερμανικό κρατίδιο ζητά να υποδεχθεί τους ασυνόδευτους ανήλικους

Στο μεταξύ, το βόρειο γερμανικό κρατίδιο τoυ Σλέσβιγκ Χολστάιν προστίθεται ανάμεσα στα κρατίδια που δηλώνουν διατεθειμένα να υποδεχθούν ασυνόδευτους ανήλικους αιτούντες άσυλο από τη Μόρια.

Σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της «Süddeutsche Zeitung» του Μονάχου, σε περίπτωση που βρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση, το κρατίδιο θα πάρει άμεσα παιδιά και έφηβους, όπως είπε ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών, Χανς Γιόαχιμ Γκρότε, «δεδομένου ότι τα 5.000 παιδιά εκεί δεν έχουν καμιά προοπτική».

Στο άρθρο η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι προηγήθηκε επιστολή προς τον ομοσπονδιακό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ, στην οποία ο Γκρότε έκανε έκκληση στον ίδιο και σε όλους τους ευρωπαίους συναδέλφους του, να βρουν άμεσα λύση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi,gr, την ίδια επιστολή ο Γκρότε ζητά από τον Ζεεχόφερ να εγκρίνει το ταξίδι 25 έως 30 νεαρών προσφύγων από τη Λέσβο και να στηρίξει την είσοδο στη χώρα. Η αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής στο Κίελο Αμινάτα Τουρέ, σε δηλώσεις της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων που αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα, υπενθυμίζει ότι αρκετοί δήμοι και κοινότητες είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν νεαρούς πρόσφυγες από τη Λέσβο, αλλά τώρα χρειάζεται η συναίνεση του Ζεεχόφερ. Χωρίς αυτή δεν μπορούν δήμοι και κοινότητες να δράσουν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This