Τετάρτη, 21 Απρ 2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πάνω από 2000 ασυνόδευτα ανήλικα στις δομές φιλοξενίας! Τα 1031 βρίσκονται στη Λέσβο

Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η παρουσία ασυνόδευτων ανήλικων στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο αριθμός των ασυνόδευτων ανηλίκων που φιλοξενούνται στις περιφερειακές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησής και Δομές Φιλοξενίας) ανέρχεται, συνολικά σε 2.027. Μάλιστα τα 1031 από αυτά βρίσκονται στην Λέσβο.

Δείτε επίσης: Κατάσταση για γέλια και κλάματα! Δεύτερο περιπολικό εξερράγη στο Λασίθι

Το έγγραφο του κυρίου Μηταράκη έρχεται να επιβεβαιώσει την έκκληση της Κομισιόν πριν από ακριβώς δύο μήνες προς τις χώρες-μέλη της Ένωσης να δεχτούν «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» από την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών γίνεται με δικά της κεφάλαια.

Η «ασπίδα» της Γερμανίας στις χώρες του Βίζεγκραντ

Οι προσπάθειες ωστόσο της Κομισιόν δεν βρίσκουν ανταπόκριση καθώς προσκρούουν στο τείχος που έχει υψώσει η Γερμανία και όπισθεν αυτού έχουν συνταχτεί και λεγόμενες χώρες του Βίζεγκραντ.

Εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε τότε αναφέρει τα εξής μιλώντας στο Γερμανικό πρακτορείο:

«Η Κομισιόν ανησυχεί για τη δύσκολη κατάσταση ως προς τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, ειδικά σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νησιά όπου καταγράφεται οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού (στα κέντρα υποδοχής) και η κατάσταση στα κέντρα αυτά εγείρει πολλές προκλήσεις. 

Ιδιαίτερα η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένα τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τη μετεγκατάστασή τους από την Ελλάδα, σε εθελοντική βάση, με κεφάλαια που προσφέρει γι’ αυτό η Κομισιόν».

Δείτε εδώ το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Μηταράκης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ