Βιωματική μάθηση στα σχολεία (πιλοτικά) από Σεπτέμβριο

Must Read

Υποχρεωτικά -αλλά πιλοτικά- από Σεπτέμβριο στα σχολεία η εκμάθηση δεξιοτήτων σε θεματικούς κύκλους. Οι μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου θα διδάσκονται μαθήματα ζωής και αγωγής της υγείας, αυτομέριμνα και πρόληψη, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, πρόληψη εξαρτήσεων, οδική ασφάλεια, διατροφή, φροντίδα περιβάλλοντος, κλιματική αλλαγή, οικολογική συνείδηση, αειφόρο ανάπτυξη, φυσικές καταστροφές, ανθρώπινα δικαιώματα, εθελοντισμό, νεανική επιχειρηματικότητα, ρομποτική, νέες τεχνολογίες, «γνωρίζω τα επαγγέλματα».

Το υπουργείο Παιδείας μέσω του ΙΕΠ κάλεσε χθες τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο της εκπαίδευσης να υποβάλουν δοκιμασμένα προγράμματα, τα οποία θα ανταποκρίνονται στους θεματικούς κύκλους και στους εργαστηριακούς κύκλους δεξιοτήτων.

Δείτε επίσης: Υπουργείο Υγείας: Κανένα φάρμακο δεν θα δίνεται άνευ συνταγής γιατρού!

Οι θεματικές ενότητες θα διδάσκονται στο πλαίσιο των λεγόμενων Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Αυτά εντάσσονται πιλοτικά στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα από τον Σεπτέμβριο του 2020, με στόχο οι μαθητές να εφοδιαστούν με δεξιότητες ζωής, ήπιες δεξιότητες και δεξιότητες ψηφιακού γραμματισμού (δεξιότητες του 21ου αιώνα).

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων θα αξιοποιηθούν καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας. Προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί η βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση, αλλά και να επιμορφωθούν οι εκπαιδευτικοί σε μεθοδολογίες εργαστηριακής προσέγγισης της διδασκαλίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This