ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητσοτάκης σε Χρυσοχοΐδη: «Μιχάλη, μάζεψέ τους… Δεν ανέχομαι να μας ντροπιάζουν μια 20αρια θερμοκέφαλοι» (video)

Must Read

Μετά από τα ντροπιαστικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και απεικόνιζαν άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα ή να επιτίθενται σε διαδηλωτές ήταν αναπόφευκτο το (βραδινό) τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου στην Κατεχάκη!

Και για την ακρίβεια των πληροφοριών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη φανερά προβληματισμένος και εκνευρισμένος -μια και τα ανοιχτά μέτωπα (στα οποία εμπλέκεται ή θα εμπλακούν οι μονάδες καταστολής και πρόληψης) το τελευταίο 24ωρο είναι πολλά- του είπε:

«Μιχάλη, μάζεψέ τους! Δεν ανέχομαι να μας ντροπιάζουν την ώρα που προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να επαναφέρουμε την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην αστυνομία!»

Ο Υπουργός φανερά εκνευρισμένος από τα έκτροπα συμφώνησε με τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι θα κάνει ότι προβλέπεται λέγοντας ότι «θα πέσουν κεφάλια» και ότι όσοι αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί στα έκτροπα θα αποταχθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο στην συζήτηση τέθηκε και το θέμα του ταξιδιού (που ξεκινάει αύριο Σάββατο) του πρωθυπουργού σε Σάμο, Χίο και Μυτιλήνη με τον κύριο Μητσοτάκη να είναι προβληματισμένος με το τι θα συναντήσει στον απόηχο της συμπεριφοράς των ανδρών των ΜΑΤ, με τον υπουργό να τον διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να μην μγ’ίνει αποδέκτης «απρόβλεπτων» καταστάσεων!   

Σήμερα, ωστόσο, και μετά τις καταγγελίες για φαινόμενα ωμής αστυνομικής βίας με την παρέμβαση των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζεται να αποδώσει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και ευθύνες εκεί που πρέπει. Τουλάχιστον, αυτό επισημαίνεται στη δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή, Θεόδωρου Χρονόπουλου σχετικά με τα γεγονότα στα νησιά. «Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές» και «Οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν μέχρι κεραίας» είναι μόνο μερικές από τις επισημάνσεις.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση:

«Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από χθες ανακοίνωσε ότι όλες οι συμπεριφορές και οι πράξεις που σχετίζονται με τα γεγονότα στη Λέσβο και τη Χίο θα διερευνηθούν γρήγορα και σε βάθος. Οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας.

Έκνομες ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν, όσα κι αν έχουν υποστεί, οι αστυνομικοί έχουν στολή και αποστολή.

Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας και η θέληση της φυσικής ηγεσίας του Σώματος είναι ρητή και ξεκάθαρη:

Οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν, θα παρθούν με ψυχραιμία, με προσήλωση στην αποστολή του Σώματος, αλλά και πλήρη συνείδηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο τόπος, η Αστυνομία και οι αστυνομικοί, σε πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου».

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του bloko.gr, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου ζητά μηνύσεις κατά αστυνομικών. Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να καταγγείλουν φαινόμενα αστυνομικής βίας, καταθέτοντας αποδεικτικά στοιχεία στο γραφείο του.

Στο βίντεο φαίνεται η δήλωσή του:

Κατάθεση μήνυσης του Α. Μιχαηλίδη στην Εισαγγελία

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου με την οποία «καταγγέλλει την απρόκλητη σε βάρος του επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ και τον προπηλακισμό που δέχτηκε στην προσπάθειά του να διαμαρτυρηθεί για την βίαιη καθήλωση και τραυματισμό πολίτη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της 25ης Φεβρουαρίου».

Πέραν του γεγονότος του προπηλακισμού, ο βουλευτής αναφέρεται λεπτομερώς στην αναφορά του στο γεγονός της βίαιης (κακο)μεταχείρισης του πολίτη, ο οποίος, αν και αιμόφυρτος και όντας ακινητοποιημένος, δέχτηκε την απρόκλητη βία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Ζήτησε δε από την Εισαγγελία τη διερεύνηση όλων των πιθανών ποινικών ευθυνών που φέρουν οι άνδρες των ΜΑΤ για το περιστατικό, επικαλούμενους και άλλους μάρτυρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This