Υπό την επήρεια αλκοόλ 640 οδηγοί το τετραήμερο της Καθαρής Δευτέρας

Must Read

Μυαλό σε ό,τι αφορά την οδήγηση φαίνεται πως ο Έλληνας δεν βάζει! Το τετραήμερο που πέρασε, ήτοι από την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου βεβαιώθηκαν 640 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε 15.562 ελέγχους σε όλη την χώρα και διαπίστωσε πως το ποσοστό των παραβάσεων ανήλθε σε 4,1%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι περισσότερες παραβιάσεις έγιναν στην Αττική, όπου βρέθηκαν 173 άτομα να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ. Ακολούθησαν: η Κρήτη με 108, η Δυτική Ελλάδα με 63, 55 στην Πελοπόννησο, 48 στην Κεντρική Μακεδονία, 42 στη Θεσσαλονίκη, 36 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 27 στη Θεσσαλία, 27 στα Ιόνια Νησιά, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 18 στην Ήπειρο, 16 στη Στερεά Ελλάδα, 5 στη Δυτική Μακεδονία και 2 στο Βόρειο Αιγαίο.

Σημειώνεται, ότι από τους 640 παραβάτες, οδηγούσαν με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt, που αποτελεί πλημμεληματική παράβαση, 90 άτομα, από τα οποία τα 70 ήταν μόνα τους στο αυτοκίνητο, ενώ τα 20 είχαν στο όχημά τους και άλλους ενήλικους ή ακόμα και ανήλικους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά στο χρονικό διάστημα εφαρμογής των αλκοτέστ (7/2-9/2, 14/2-16/2, 21/2-23/2 και 28/2-2/3) πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα 53.762 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.201 παραβάσεις (ποσοστό 4,1%).

Όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων.

Δείτε επίσης: Αποστομωτική απάντηση κατοίκου του Έβρου στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This