Το Plaquenil που έφερε ελπίδα για τον κορωνοϊό, μόνο με συνταγή γιατρού

Must Read

Μετά την μαζική επιδρομή των πανικόβλητων πολιτών στα φαρμακεία για να προμηθευτούν  το σκεύασμα Plaquenil, με δραστική ουσία τη χλωροκίνη, ο ΕΟΦ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πλέον το σκεύασμα θα χορηγείται μόνο με συνταγή γιατρού.

Η ιατρική και επιστημονική κοινότητα έστρεψε το ενδιαφέρον της στο φάρμακο που χορηγήθηκε στον Έμπολα, μετά από θετικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από Κινέζους επιστήμονες και στην συνέχεια από τον κ. Τσιόδρα: «Να πω για τη χλωροκίνη. Είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μαλάρια εδώ και δεκαετίες και δίνεται και προληπτικά για την εμφάνιση μαλάριας, ελονοσίας δηλαδή. Είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται όντως και σε κατηγορίες ασθενών που έχουν ρευματολογικά νοσήματα. Θεωρώ ότι υπάρχει επαρκής ποσότητα του φαρμάκου και μπορεί και διατίθεται αυτή τη στιγμή και στην ελληνική αγορά. Εγώ γνωρίζω, γιατί είμαι σε επικοινωνία με όλους τους γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία που περιθάλπουν ασθενείς με το νέο κορωνοϊό, ότι όλοι παίρνουν χλωροκίνη» είχε δηλώσει ο κ. Τσιόδρας.

Οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου για όσους έτρεξαν να αγοράσουν Plaquenil (που χορηγείται σε ρευματοειδή αρθρίτιδα και λύκο), ενώ ο Δημήτρης Κούβελας, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο Open, τόνισε πως η εν λόγω ουσία είναι επικίνδυνη και τοξική και απαγορεύεται να ληφθεί χωρίς συνταγή και τις απαραίτητες οδηγίες γιατρού.

Η απόφαση του ΕΟΦ:

Τρόπος διάθεσης PLAQUENIL

Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης του προϊόντος PLAQUENIL ορίζεται με ««Περιορισμένη ιατρική συνταγή από ειδικό ιατρό. Ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η Διοίκηση του ΕΟΦ

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This