Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Κραυγή αγωνίας από την δήμαρχο Κέας: «Στο νησί δεν υπάρχει η παραμικρή υποδομή για τους μετανάστες»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο νησί της Κέας η προσάραξη τουρκικού σκάφους που μετέφερε 196 μετανάστες, στην πλειονότητά τους άνδρες ηλικίας 18 ως 35 ετών, αλλά και δύο έγκυες και κάποια παιδιά. Αυτήν τη στιγμή όλοι κρατούνται προσωρινά στο παλιό ξενοδοχείο στην Κορησσία, στο οποίο όμως, όπως επισημαίνει και με επιστολή της στον πρωθυπουργό η δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Βελισσαροπούλου, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να παραμείνουν σε καραντίνα επί 14 ημέρες.

«Στο νησί ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή υποδομή (ΚΑΠΗ, κλειστά γήπεδα κ.λπ.). Έτσι βλέπετε ζούμε εμείς εδώ… Ακόμα και οι λιγοστές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν κλείσει, με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται στην ενδοχώρα. Το πλοίο ΔΕΝ κατευθυνόταν στην Ιταλία, κύριε Πρωθυπουργέ. Τα καύσιμα επαρκούσαν το πολύ μέχρι τη Μακρόνησο. Το πλοίο ΔΕΝ έφτασε στην Τζια μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου διέσχισε χωρίς άγκυρα (!), χωρίς σημαία και διακριτική ονομασία, το μισό Βόρειο και όλο το Νότιο Αιγαίο!!! ΔΕΝ υπάρχει ευθύνη για αυτό, κύριε Πρωθυπουργέ;» διερωτάται η κυρία Βελισσαροπούλου στην επιστολή της.

Δείτε επίσης: Οι πολίτες της Κέας «βομβάρδισαν» με μηνύματα διαμαρτυρίας την κυβέρνηση για τους μετανάστες που αποβιβάστηκαν στο νησί

Στη συνέχεια εξηγεί ότι στο νησί υπάρχουν μόνο δύο γιατροί που κάνουν το αγροτικό τους και οι οποίοι δεν έχουν καν τη στολή «ασφαλείας» που δικαιούνται για τον κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν ελάχιστα τεστ για τη διάγνωσή του. Καλεί, τέλος, τον πρωθυπουργό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι 196 άνθρωποι να μεταφερθούν με ασθενοφόρα στην ενδοχώρα.
Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας και τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε προσαράξει έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ