Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

«Θα είναι χιλιάδες τα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες» ενημερώνει ο Νικόλαος Σύψας (video)

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Νικόλαος Σύψας, μίλησε για τις προβλέψεις της μετάδοσης της πανδημίας και σχολίασε την επιλογή των έκτακτων μέτρων ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι προς το παρόν τα κρούσματα είναι λίγα, αφού ο κορωνοϊός συνεχίζει να μεταδίδεται: «Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα έχουμε σίγουρα πληθώρα κρουσμάτων. Θα είναι χιλιάδες. Ελπίζουμε να είναι τόσα ώστε να μπορεί να τα διαχειριστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας», ενώ διευκρίνισε ότι η αντοχή του συστήματος υγείας, θα ορίσει το ποσοστό των θανάτων.

Ο καθηγητής σχολίασε ως επιτυχημένο το παράδειγμα το σχέδιο της Κίνας για αυστηρά μέτρα, καθώς μείωσαν σημαντικά τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά καταδίκασε τις ακραίες συμπεριφορές με συλλήψεις και απόχες.

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι στο τραπέζι της κυβέρνησης έχουν πέσει και πιο αυστηρά μέτρα τα οποία όμως θα αξιολογούνται σύμφωνα με την εξάπλωση της επιδημίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ