Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους μετανάστες στη Χίο: «Εάν φτάσει εδώ ο κορωνοϊός, θα εξαπλωθεί σαν τη φωτιά»

Εκτενές ρεπορτάζ για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στη Χίο με τους χιλιάδες αλλοδαπούς και για τον κίνδυνο ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού κάτω από τέτοιες συνθήκες φιλοξένησε την Παρασκευή η διαδικτυακή σελίδα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt».

«Εάν φτάσει εδώ ο κορωνοϊός, θα εξαπλωθεί σαν τη φωτιά…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαχμούντ από την Ιντλίμπ, ένας από τους πολλούς πρόσφυγες που έφτασαν στο νησί από τα τουρκικά παράλια. Όπως λέει, είναι πρακτικά αδύνατο να τηρηθούν οι αποστάσεις, καθώς σε κάθε γεύμα εμφανίζονται 5.000 άνθρωποι.

Δείτε επίσης: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ! Ενισχύει τις περιπολίες – Φόβος για πλιάτσικο σε κλειστές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ

Στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει πως η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην παρούσα φάση και εκτιμά πως οι δύο αυτές κρίσεις, του Μεταναστευτικού και της πανδημίας, μπορεί να επιτείνουν η μία την άλλη.

«Τώρα προσπαθεί η κυβέρνηση να υψώσει ένα τείχος ανάμεσα στα δύο προβλήματα, υψώνοντας τείχη στους καταυλισμούς και διακόπτοντας εν μέρει τη φροντίδα τους. Αυτή η στρατηγική, όμως, θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση» σχολιάζει ο συντάκτης.
Την Πέμπτη το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απέστειλε στον καταυλισμό της Χίου τέσσερις οικίσκους που θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξωτερικών ιατρείων. Η στελέχωσή τους θα γίνει από την Περιφέρεια με στόχο την εξέταση των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στη δομή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ