Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί κάτω των 15 που δεν είναι γραμμένο σε παιδικό σταθμό

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα δοθεί το δικαίωμα λήψης άδειας ειδικού σκοπού και για τον έναν από τους δύο γονείς, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό, βρεφονηπιακό σταθμό. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έσπευσε να λύσει άμεσα όποιες απορίες, αλλά και να καθησυχάσει την αγωνία που είχαν οι εργαζόμενοι γονείς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. Τόνισε δε ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούται ένας από τους δύο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Δείτε επίσης: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ! Ενισχύει τις περιπολίες – Φόβος για πλιάτσικο σε κλειστές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ

«Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής άδειας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλους να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις του πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ