Άδεια ειδικού σκοπού και σε γονείς με παιδί κάτω των 15 που δεν είναι γραμμένο σε παιδικό σταθμό

Must Read

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα δοθεί το δικαίωμα λήψης άδειας ειδικού σκοπού και για τον έναν από τους δύο γονείς, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό, βρεφονηπιακό σταθμό. Αυτό διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος έσπευσε να λύσει άμεσα όποιες απορίες, αλλά και να καθησυχάσει την αγωνία που είχαν οι εργαζόμενοι γονείς.

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η άδεια ειδικού σκοπού στο Δημόσιο θα παραταθεί αν παραμείνουν τα σχολεία κλειστά. Τόνισε δε ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου άδεια ειδικού σκοπού θα δικαιούται ένας από τους δύο γονείς, εφόσον υπάρχει παιδί κάτω των 15 ετών, ανεξάρτητα εάν είναι γραμμένο σε παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό.

Δείτε επίσης: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ! Ενισχύει τις περιπολίες – Φόβος για πλιάτσικο σε κλειστές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ

«Εφόσον υπάρχει παιδί που είναι στο ηλιακό όριο που είπαμε, κάτω των 15 ετών, από τη στιγμή που γεννιέται έως 15, ανεξάρτητα από το αν πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό ή παιδικό σταθμό ή αν το κράταγε κάποιος παππούς ή γιαγιά στο σπίτι, ο ένας από τους δύο γονείς έχει δικαίωμα της ειδικής άδειας» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος απηύθυνε παράλληλα έκκληση σε όλους να πειθαρχήσουν στις αποφάσεις του πρωθυπουργού και στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, ζήτησε από τους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους γιατί κάνουν «μεγαλύτερο κακό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This