Το πειραματικό φάρμακο που δίνει ελπίδα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Must Read

Μια χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει ένα πειραματικό φάρμακο, που χορηγείται και σε Έλληνες ασθενείς, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σύψας.

Πρόκειται για το πειραματικό φάρμακο Remdesivir, που ήδη χορηγείται σε ασθενείς στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα και στο Νοσοκομείο Σωτηρία στην Αθήνα. Δυστυχώς, όμως, η δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού αργεί πολύ ακόμα:

«Η ελπίδα για τη θεραπεία του κορωνοϊού είναι μόνο το εμβόλιο. Αλλά αυτό αργεί ακόμα πολύ. Άρα τι κάνουμε μέχρι τότε;» είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι ο κ. Σύψας.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα – Δείτε σε ποιους νομούς δεν υπάρχει ακόμα κρούσμα

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, σήμερα δεν υπάρχει κανένα εγκεκριμένο φάρμακο για τον κορωνοϊό. Από τα υπάρχοντα φάρμακα κανένα δεν φαίνεται να είναι δραστικό. Ωστόσο, ένα από αυτά που δοκιμάζονται στις κλινικές μελέτες στην Κίνα και στις ΗΠΑ και βρίσκεται στη φάση 3, φαίνεται, έχει κάποια δραστικότητα κατά του κορωνοϊού:

«Το φάρμακο αυτό είναι το Remdesivir και τυχαίνει να γνωρίζω ότι τα πρώτα αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες είναι θετικά. Γύρω στο τέλος του Απριλίου, που θα ολοκληρωθούν οι μελέτες για το Remdesivir, ίσως να έχουμε ένα εγκεκριμένο φάρμακο το οποίο θα παρασκευαστεί από τα εργοστάσια της εταιρίας που το παράγει. Αυτό φαντάζομαι ότι θα γίνει ως το τέλος του καλοκαιριού» είπε.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, ο ΕΟΦ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να εισαγάγει το φάρμακο. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σύψας τόνισε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, καθώς αφενός χρειάζεται να γίνουν επιπρόσθετες μελέτες και αφετέρου το φάρμακο να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This