Το υπουργείο Υγείας καλεί φοιτητές και… συνταξιούχους ιατρούς στην μάχη κατά του covid-19

Must Read

Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό, αυτόν τον αόρατο και ύπουλο εχθρό, έχει ξεκινήσει και γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας ζητάει εθελοντές όλων των ειδικοτήτων (γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους, τεχνικούς) για να υποστηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία που έχουν δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό. Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι η εξέλιξη της πανδημίας είναι ραγδαία και αφήνει να εννοηθεί ότι, εάν δεν προσέξουμε, τα νοσοκομεία θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν πολεμική ιατρική, δηλαδή επιλογή ασθενών για τις εντατικές.

Για να μη φτάσουμε, άλλωστε, στο σημείο που είναι σήμερα η Ιταλία, από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στον πληθυσμό να συμμορφωθεί με τις οδηγίες των ειδικών. Την Δευτέρα, όμως, προχώρησε σε μια πρωτόγνωρη για καιρό ειρήνης ανακοίνωση, αποκαλύπτοντας το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουμε.

Συγκεκριμένα, η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ανακοίνωσε το εθελοντικό πρόγραμμα ενίσχυσης όλων των νοσοκομείων του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του Covid-19. Στην ιστοσελίδα του ανήρτησε οδηγίες για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία που «πάσχουν» από προσωπικό, αποκαλύπτοντας έτσι την πρωτόγνωρα δύσκολη κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν τις επόμενες εβδομάδες τα θεραπευτήρια όλης της χώρας.

«Απαραίτητη η στήριξη του ΕΣΥ»

Στην ιστοσελίδα ethelontes.gov.gr οι ενδιαφερόμενοι (γιατροί, ψυχολόγοι, νοσηλευτές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, διοικητικοί κ.λπ.) θα βρουν μια φόρμα στην οποία θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, την ειδικότητά τους, τηλέφωνο επικοινωνίας κ.λπ.

Δείτε επίσης: Διευκρινήσεις για την κυκλοφορία εργαζομένων και πολιτών εν μέσω απαγόρευσης λόγω του κορωνοϊού

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει: «Η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου Covid-19 είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξή της αναμένεται ραγδαία. Η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας. Αλλά και σε όσους μπορούν να προσφέρουν «διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει». Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This