Τετάρτη 23/6/2021

ΠΟΕΔΗΝ: Θετικοί στον κορωνοϊό 77 γιατροί και νοσηλευτές – Σε καραντίνα 350 άτομα

77 άτομα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό νοσούν ενώ σε καραντίνα βρίσκονται 350 άτομα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, 70 άτομα που ήταν σε καραντίνα επέστρεψαν υγιείς σε Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Κοζάνη και Άρτα, αλλά υπάρχει ανησυχία μιας και η καραντίνα στην οποία είχαν τεθεί ήταν 7 ημερών και όχι 14 ημερών.

«Υπάρχει ανησυχία σε όσους επέστρεψαν από καραντίνα αλλά και σε εκείνους που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί τους γιατί επέστρεψαν στις 7 ημέρες και όχι στις 14 και δεν ελέχθησαν εργαστηριακά. Ήδη έχουμε νέα κρούσματα 1 στο Ιπποκράτειο και 3 ακόμη στο Γεννηματάς. Τα περισσότερα κρούσματα είναι στο νοσοκομείο Καστοριάς με 10 όπου είχαμε και έναν νεκρό και 16 στο Γεννηματάς. Για το υψηλό ποσοστό νοσούντων συναδέλφων φταίει η έλλειψη μέτρων προστασίας. Η ανεπάρκεια μασκών, στολών προστασίας και γαντιών. Φταίει επίσης ο λειψός εργαστηριακός έλεγχος για κορωνοϊό στους ασθενείς με λοιμώξεις του αναπνευστικού που προσέρχονται στα επείγοντα και νοσηλεύονται στις κλινικές χωρίς να υπάρχει δυνατότητα προφυλάξεων από το υγειονομικό προσωπικό αφού δεν υπάρχουν μάσκες, αντισηπτικά και άλλα» τονίζει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης: Εγκλωβισμένοι 200 Έλληνες στο αεροδρόμιο Stansted της Αγγλίας (video)

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς. «Στο νοσοκομείο Καστοριάς είναι τραγικά τα πράγματα 40 συνάδελφοι επέστρεψαν από καραντίνα γιατί δεν έχει νόημα αφού όλοι τους, συνολικά 350 εργαζόμενοι, έχουν εκτεθεί στον ιό και συνεχίζουν να εκτίθενται αφού εργάζονται συνεχώς ερχόμενοι σε επαφή με νέα κρούσματα. Όλοι σταδιακά κάνουν εργαστηριακό έλεγχο και περιμένουν αποτελέσματα» λέει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι σήμερα έκλεισε η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Καστοριάς για ασφάλεια και τα παιδιά πηγαίνουν στο νοσοκομείο Κοζάνης.

«Στο νοσοκομείο Κοζάνης επέστρεψαν οι πρώτοι 15 που ήταν σε καραντίνα αλλά βγήκαν άλλοι 12. Είναι καλά στην υγεία τους εκτός από μια συνάδελφο που εμφανίζει συμπτώματα και θα ελεγχθεί εργαστηριακά. Στο νοσοκομείο Άρτας θα επιστρέψουν αύριο οι 11 γιατροί που ελέχθησαν εργαστηριακά και είναι καλά. Παραμένουν οι 20 συνάδελφοι νοσηλευτές σε καραντίνα και ζητάνε να ελεγχθούν εργαστηριακά αλλά δεν γίνεται αφού ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η αγωνία τους είναι μεγάλη» λέει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ ήδη έχουν αρχίσει να ορίζονται ως σημεία αναφοράς για τον κορωνοϊό και Κέντρα Υγείας. «Στο Κέντρο Υγείας στο Άστρος, την περασμένη Παρασκευή πήγε 80χρονος ασθενής για ενέσιμη θεραπεία. Τον έστειλε ιδιώτης γιατρός που τον εξέτασε. Δεν είχε συμπτώματα, αλλά τη Δευτέρα επιδεινώθηκε η υγεία του και η σύζυγός του κάλεσε ασθενοφόρο. Από το κέντρο Υγείας διεκόμισθη στο νοσοκομείο της Τρίπολης και διαπιστώθηκε ότι είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Τρίπολη. Έτσι πέντε συνάδελφοι από εκεί μπήκαν σε καραντίνα» αποκαλύπτει ο κ. Γιαννάκος.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ