Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Διευθυντής σχολείου στα Γιαννιτσά γιόρτασε μόνος του την 25η Μαρτίου υψώνοντας την ελληνική σημαία

Τα σχολεία έχουν κλείσει. Έτσι, η 25η Μαρτίου γιορτάζεται από τα σπίτια, καθώς οι μαθητές δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις, ούτε να παραβρεθούν –όπως-  κάθε χρόνο στην έπαρση της ελληνικής σημαίας και να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο.

Ωστόσο, σε κάποιο σχολείο στα Γιαννιτσά και συγκεκριμένα στο 2ο δημοτικό ο διευθυντής του έκανε μόνος του την τελετή.

Ο κ. Νίκος Αγγελίδης, βρέθηκε εκεί αυτή την γιορτινή ημέρα ολομόναχος, καθώς η είσοδος στο σχολείο απαγορεύεται σε όλους εκτός από τον ίδιο, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Τηρώντας τα μέτρα προστασίας, έκανε μόνος του την έπαρση της σημαίας στο προαύλιο του σχολείο, ενώ ακουγόταν από τα μεγάφωνα ο Εθνικός Ύμνος. «Ως εκπρόσωπος όλης της οικογένειας του σχολείου μας, τηρώντας ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, τιμώ τη σημερινή ημέρα με την έπαρση της σημαίας μας και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, σύμβολα ενότητας και αγωνιστικότητας. Ο κορωνοϊός κρατάει μακριά τους ανθρώπους. Ας φέρουμε κοντά μας την ανθρωπιά. Εύχομαι η αυλή του σχολείου μας, άδεια και μελαγχολική σήμερα, να γεμίσει σύντομα ξανά, χαρούμενα παιδιά, που θα επιστρέφουν στα σπίτια τους με τους υγιείς γονείς τους και να τους περιμένουν οι υγιείς παππούδες και οι υγιείς γιαγιάδες τους», δήλωσε περιγράφοντας την πρωτοβουλία του, στο ΑΠΕ.

Ο κ. Αγγελίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για όλα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες: «Οι μέρες που ζούμε θα χαραχτούν στις δέλτους της ιστορίας. Και το μήνυμα που μας έρχεται από το κοντινό στις ψυχές μας 1821, είναι πως, στη μάχη με ό,τι προσπαθεί να μας στερήσει την υγεία, την αξιοπρέπεια την ελευθερία, όσες θυσίες και αν υπάρξουν, όσος καιρός κι αν περάσει, νικήτριες θα βγαίνουν οι δυνάμεις της επιστήμης, της προόδου, του ορθολογισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Στα… λόγια του πρωθυπουργού εξήρε το στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αγωνίζεται δίνουν μάχες περιθάλποντας τους ασθενείς που μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό και ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, τονίζει: «οι σημερινοί, κατ΄ αναλογία ήρωες, δε φορούν φουστανέλα αλλά ιατρική ποδιά, δε κρατούν καριοφίλι, αλλά στηθοσκόπιο. Αυτούς τους ήρωες ιστορικούς αλλά και σύγχρονους τιμά το σχολείο μας σήμερα εδώ. Και είναι σαν να βρίσκονται εδώ όχι ένας αλλά 35 δάσκαλοι, όχι κανένα, αλλά 300 παιδιά. Γιατί η ελευθερία απαιτεί πειθαρχία και υπευθυνότητα. Κι εμείς ως Έλληνες και ως πολιτεία και ως πολίτες δώσαμε μαθήματα υπεύθυνης συμπεριφοράς σε όλη την Ευρώπη. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ