Δευτέρα 21/6/2021

Οι μισοί Έλληνες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης για θέματα υγείας

Πληροφορίες για θέματα υγείας στον παγκόσμιο ιστό αναζήτησε ένας στους δύο Έλληνες πολίτες (50%), ηλικίας 16-74 ετών το 2019, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση που θέλει τους πολίτες παγκοσμίως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης για τέτοια ζητήματα.

Οι ελληνικές επιδόσεις βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο Κοινοτικό όρο, καθώς το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που αναζήτησε online ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή, ανερχόταν σε 53%.

Δείτε επίσης: Θρήνος για το 20χρονο μοντέλο από την Θεσσαλονίκη που έπεσε από γκρεμό, ενώ έβγαλε βόλτα το σκύλο της

Σύμφωνα με την Eurostat, η online αναζήτηση πληροφοριών για την υγεία είναι πιο δημοφιλής στη Φινλανδία, η οποία καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών, που ψάχνουν στο Internet στοιχεία για ιατρικά θέματα με 76%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στη Βουλγαρία (30%), τη Ρουμανία (31%), την Ιταλία (35%), την Πολωνία (47%), τη Λετονία και τη Σλοβενία (και τα 48%).

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ