Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μισοί Έλληνες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης για θέματα υγείας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Πληροφορίες για θέματα υγείας στον παγκόσμιο ιστό αναζήτησε ένας στους δύο Έλληνες πολίτες (50%), ηλικίας 16-74 ετών το 2019, ακολουθώντας την παγκόσμια τάση που θέλει τους πολίτες παγκοσμίως να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο ως πηγή πληροφόρησης για τέτοια ζητήματα.

Οι ελληνικές επιδόσεις βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο Κοινοτικό όρο, καθώς το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που αναζήτησε online ιατρικές πληροφορίες σχετικά με τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή, ανερχόταν σε 53%.

Δείτε επίσης: Θρήνος για το 20χρονο μοντέλο από την Θεσσαλονίκη που έπεσε από γκρεμό, ενώ έβγαλε βόλτα το σκύλο της

Σύμφωνα με την Eurostat, η online αναζήτηση πληροφοριών για την υγεία είναι πιο δημοφιλής στη Φινλανδία, η οποία καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών, που ψάχνουν στο Internet στοιχεία για ιατρικά θέματα με 76%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά εντοπίζονται στη Βουλγαρία (30%), τη Ρουμανία (31%), την Ιταλία (35%), την Πολωνία (47%), τη Λετονία και τη Σλοβενία (και τα 48%).

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ