Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Πρόβλεψη καθηγητών του πανεπιστημίου Κρήτης: Κορύφωση των κρουσμάτων σήμερα και από αύριο αρχίζει η καθοδική πορεία

Αισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι η πρόβλεψη δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης! Σύμφωνα με το μοντέλο πρόβλεψής τους, η Ελλάδα θα φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου, ενώ ως και τις 27 Μαΐου θα ανακοινώνεται ολοένα και πιο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων. Τότε, σύμφωνα πάντα με τους καθηγητές Γιώργο Τσιρώνη και Γιώργο Μπαρμπαρή του τμήματος Φυσικής, αναμένεται να μην υπάρχουν νέα κρούσματα -τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό- αν, βέβαια, τα πράγματα παραμείνουν όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Οι δυο καθηγητές έχουν δημιουργήσει μοντέλο πρόβλεψης της εξέλιξης του κορωνοϊού και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη μελέτη τους αξιοποίησαν ως βάση τα επίσημα δεδομένα από τη χώρα όπου ξεκίνησε η πανδημία, δηλαδή την Κίνα, και τα συνδύασαν με τα αναλυτικά δεδομένα που προέκυψαν σε οκτώ χώρες ως τις 30 Μαρτίου. Σύμφωνα με το daynight.gr, οι επιστήμονες μελέτησαν την πορεία των κρουσμάτων στην Κίνα και, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελευταία οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν λάβει αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, εκτιμούν ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα είναι αντίστοιχα καλή και η εξέλιξη της πορείας της πανδημίας και στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο – Όλα τα μέτρα που πάρθηκαν στο νησί των Ανέμων και τη Σαντορίνη

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και από εδώ και στο εξής τα κρούσματα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν μείωση. Η Ελλάδα και η Ισπανία αναμένεται να φτάσουν σε αυτό το στάδιο τις επόμενες ώρες ή μέρες. Το ποσοστό λάθους για τα δεδομένα αυτά για τη χώρα μας φτάνει το 9,6%, κι αυτό λόγω του πολύ μικρού αριθμού κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί επισήμως, συγκριτικά με άλλες χώρες.

Τα πορίσματα των καθηγητών Τσιρώνη και Μπαρμπαρή, που εκτιμούν ότι έχουν μικρό ποσοστό λάθους, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού αφορούν σε αυτό που περιμένουν όλοι οι Έλληνες και δεν είναι άλλο από το πότε θα κάνει τον κύκλο της η πανδημία και θα επανέλθει η κανονικότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ