Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν την διαμαρτυρία των «γιατρών-ηρώων» για τις ελλείψεις (video)

«Σπάμε τη σιωπή μας, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για μέτρα προστασίας, για την υγεία του λαού», φωνάζουν γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται υπερβαίνοντας τον εαυτό τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, υπό συνθήκες πανδημίας. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με την φράση του γιατρού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα ότι «η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο από την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη», καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της χώρας, για να τιμήσουν την 7η Απριλίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ξεχωριστή ημέρα, γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτίας στον προαύλιο χώρο. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με πλακάτ κατήγγειλαν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικά υλικά και ζήτησαν προσλήψεις προσωπικού.

Άμεσα, στο νοσοκομείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωση – διαμαρτυρία των ανθρώπων που πλέον επανήλθαν στην στο προσκήνιο ως «ήρωες», με την κυβέρνηση να εναποθέτει επάνω τους το βάρος της πανδημίας, και με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, να τους επιβραβεύει.

Τι γίνεται όμως όταν η δημόσια Υγεία χρήζει άμεσης βοήθειας και ενίσχυσης με το προσωπικό να κάνει δημόσια έκκληση και διαμαρτυρία προς την κυβέρνηση;

Άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και απαίτησαν από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν, γιατί… παραβιάζουν την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να ξεσπάσει ένταση μεταξύ γιατρών και αστυνομικών με τους πρώτους να φωνάζουν «Έξω από το νοσοκομείο, εδώ είναι χώρος εργασίας, η τρομοκρατία δεν θα περάσει». Οι αστυνομικοί αποχώρησαν με τον Πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου και γραμματέα της ΕΙΝΑΠ Ηλία Σιώρα να απαντάει επίσημα: «Στις γενικές εφημερίες η εικόνες συνωστισμού είναι πολύ χειρότερες, αυτό δεν τους ενοχλεί;»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ