Καθηγητής Xαρ. Γώγος: «Αν χαλαρώσουμε μπορεί να έρθει δεύτερο κύμα»

Must Read

Ο Απρίλιος είναι -σύμφωνα με τον κ. Γώγο- κρίσιμος μήνας και γι’ αυτό δεν θα πρέπει «να πάρουν αέρα τα μυαλά μας», αλλά να παραμείνουμε προσηλωμένοι στα μέτρα, τα οποία θα πρέπει να αποκλιμακωθούν σταδιακά.

«Τα νέα είναι καλά, υπάρχει ένα φρένο στην εξάπλωση του ιού, αλλά πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί, γιατί αυτός ο ιός έχει δείξει ότι είναι ιδιαίτερα περίεργος και μας εκπλήσσει πολλές φορές, οπότε να είμαστε συγκρατημένοι. Όπως φαίνεται, τα πράγματα έχουν μπει σε μια καλή τροχιά για τη χώρα μας και πιστεύω ως το τέλος του Απριλίου, και κάνοντας αυτά που πρέπει να κάνουμε -να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα-, θα μπορέσουμε να βγούμε σιγά σιγά από αυτή την περιπέτεια ή τουλάχιστον να βρεθούμε σε ένα επίπεδο καλύτερα διαχειρίσιμο», τόνισε στην ΕΡΤ ο καθηγητής.

Δείτε επίσης: Ο γενετιστής Εμ. Δερμιτζάκης προβλέπει: «Από τον Μάιο η χαλάρωση των μέτρων και από τον Ιούλιο τα μπάνια»

Σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στον πληθυσμό, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι «έχουμε πολύ περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, αλλά αυτό που κρίνει το βάρος της επιδημίας και την αντιμετώπισή της είναι κυρίως οι πάσχοντες που είναι στο νοσοκομείο, αυτοί που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ και κατά δεύτερο λόγο οι θάνατοι».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χτύπησε «καμπανάκι» προς όλες τις ηλικίες, λέγοντας ότι «δεν είμαστε αλώβητοι σε τίποτα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», καθώς υπάρχουν περιστατικά στο εξωτερικό με τραγική κατάληξη, ακόμη και με παιδιά.

«Εστίες στον γενικό πληθυσμό θα ανατροφοδοτηθούν από τη χαλάρωση των μέτρων και δεν είναι καθόλου δύσκολο να δούμε ένα δεύτερο κύμα» είπε αναφερόμενος στην αποκλιμάκωση των μέτρων και συμπλήρωσε ότι από τα τέλη Απριλίου ίσως θα μπορούμε αρχικά να κυκλοφορούμε, όχι όμως να ανοίξουν καφετέριες ή σχολεία, που αποτελούν εστίες λόγω συγχρωτισμού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This