Τετάρτη 23/6/2021

Τρόφιμα στους ηλικιωμένους κατοίκους της Ίμβρου και της Τενέδου από την τοπική εκκλησία

Πολύτιμη χείρα βοηθείας στους ηλικιωμένους κατοίκους των ρωμαίικων κοινοτήτων της Ίμβρου και της Τενέδου πρόσφερε η τοπική εκκλησία, σε συνεργασία με τα παιδιά του ελληνικού γυμνασίου και λυκείου που εδρεύει στο ορεινό χωριό Αγρίδια της Ίμβρου!

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που έχει λάβει η Τουρκία για την πανδημία, έχει αποφασιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας στα άτομα άνω των 65 ετών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στην εξεύρεση τροφίμων οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των ρωμαίικων χωριών της Ίμβρου και της Τενέδου, των δύο μικρών νησιών του βόρειου Αιγαίου, όπου παραμένει ζωντανό το ελληνικό στοιχείο.

Δείτε επίσης: Τα 14 ερωτήματα της «κορωνοϊάδας» περιμένουν τις… δικές σας απαντήσεις!

Γι’ αυτόν τον λόγο, λίγες μέρες μετά την άφιξή του στην Ίμβρο, ο νέος μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, Κύριλλος έστειλε πακέτα με τρόφιμα στον καθένα από τους ηλικιωμένους Ρωμιούς και των δύο νησιών. Σε αυτήν την συγκινητική προσπάθεια συνέβαλαν οι ορθόδοξες χριστιανικές ενορίες των χωριών της Ίμβρου και της Τενέδου, αλλά και οι μαθητές του Ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, οι οποίοι παρέλαβαν και μοίρασαν τα πακέτα στους ηλικιωμένους. Σημειώνεται ότι και ο Τούρκος έπαρχος έστειλε πακέτα με τρόφιμα στους ηλικιωμένους Ρωμιούς της Ίμβρου, όπως και σε όλους τους ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του νέου μητροπολίτη, η Μητρόπολη Ίμβρου και Τενέδου προχώρησε στη δωρεά 10.000 τουρκικών λιρών στο κοινωνικό παντοπωλείο της Ίμβρου για την αγορά τροφίμων για τον τοπικό πληθυσμό, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Επίσης, η Μητρόπολη Ίμβρου δώρισε 5.000 τουρκικές λίρες στο κοινωνικό παντοπωλείο της Τενέδου, ενώ άλλες τόσες έστειλε και στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων, στην Κωνσταντινούπολη. Χρηματικά ποσά στη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας απεστάλησαν και από τις υπόλοιπες ρωμαίικες κοινότητες της χώρας.

ΙΜΒΡΟΣ

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ