Ξεσηκώθηκαν οι Λαρισαίοι με τους Ρομά κι αυτοί με τον Χαρδαλιά! «Λουκέτο» σε οικισμό, δομή φιλοξενίας και λαϊκές (video)

Must Read

Αναπάντεχη αποκάλυψη από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, Νίκο Παϊτέρη, ο οποίος παραδέχτηκε ανοιχτά πως πολλοί από τους κατοίκους του οικισμού Νέας Σμύρνης θεωρούν πως η όλη ιστορία με τον κορωνοϊό στην περιοχή τους είναι ψέμα.  

«Πολλοί δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορωνοϊός, ειδικά οι νέοι, υπάρχει παραπληροφόρηση», τόνισε ο πρόεδρος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ. «Οι Ρομά είναι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Θέλουμε να σκύψει η πολιτεία στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει», συμπλήρωσε.

«Αυτό που συνέβη εδώ θα γίνει και σε άλλους οικισμούς, από έναν θετικό πήγαμε σε είκοσι. Ζητάμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε κι εμείς και ο καθένας εδώ και να εξασφαλίσουμε και τους υπόλοιπους, ήδη γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δείγματα», κατέληξε ο κ. Παϊτέρης.

  • Δείτε σχετικό βίντεο:

Με βάση, πάντως, τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πέραν του οικισμού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, σε καραντίνα έχει τεθεί και η δομή φιλοξενίας μεταναστών στο Κουτσόχερο, η οποία βρίσκεται 15 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα, αλλά και άλλες όμορες περιοχές, με τα έκτακτα αυτά μέτρα να αφορούν τουλάχιστον 3.000 κατοίκους.

Μάλιστα, η απαγόρευση εισόδου – εξόδου δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του νομού, ανάλογα με τις επαφές των κρουσμάτων.

Μεταξύ των μέτρων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αποφασίστηκε και το κλείσιμο όλων των λαϊκών αγορών στη Λάρισα, καθώς τα άτομα που βρέθηκαν θετικά εργάζονταν στις τοπικές λαϊκές. Παράλληλα, θα αποσταλούν κλιμάκια διαπραγματευτών, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους του οικισμού για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν, για να προστατευθούν από τον ιό.

«Τα άκουσε» ο Χαρδαλιάς από τους Ρομά

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα LarissaNet.gr, μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, κάποιοι Ρομά φωνάζοντας στο Νίκο Χαρδαλιά, ζητούσαν να μάθουν το λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να τονίζει χαρακτηριστικά: «Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο».

Λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και πολλαπλασιαστή, που προέκυψε από τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν μετά την ιχνηλάτιση του χθεσινού θετικού κρούσματος στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης Λάρισας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και το Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη αποφασίζεται:

  • Η κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του ανωτέρω οικισμού για λόγους Δημόσιας Υγείας.
  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων του οικισμού και η προσωρινή άρση της δυνατότητας μετακίνησης τους εκτός της γεωγραφικής περιμέτρου που ορίζεται από τις οδούς Σωκράτους – Πλάτωνος – Λεωφόρο Καραμανλή – Δανάης – Σάκη Καράγιωργα και αφορά οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης δεξιά και αριστερά της Λεωφόρου Καραμανλή (με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη) που γειτνιάζει με την 110 Πτέρυγα Μάχης .
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λάρισας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.
  • Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από 09-4-2020 και ώρα 23.00 έως και 23-04-2020, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της.

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Λάρισας για την καραντίνα

Κάτοικοι της Νέας Σμύρνης στην Λάρισα που βρίσκονται πριν την περιοχή των Ρομά και έχουν επίσης μπει σε καραντίνα, έγιναν έξαλλοι όταν ξύπνησαν και είδαν τις κόκκινες κορδέλες.

Το γεγονός ότι η «απαγορευμένη» περιοχή ξεκινάει λίγο πριν τον οικισμό των Ρομά, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων. «Οι μισοί εδώ και οι άλλοι μισοί εκεί; Στα καλά καθούμενα βάζετε τις κορδέλες εδώ. Να έρθετε να ξεσηκωθούμε όλοι», φώναζε άνδρας, μην μπορώντας να περάσει στην άλλη πλευρά.

Αρκετοί, επίσης, καταγγέλλουν πως δεν υπήρχε ενημέρωση και δεν πρόλαβαν να έχουν προμήθειες, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θα μπορούν να πάνε στην δουλειά τους για τουλάχιστον 14 ημέρες. Επίσης, καταγγέλλουν πως, από μέρες, ενώ τηλεφωνούν στην αστυνομία, η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως «δεν μπορεί να κάνει κάτι».

  • Δείτε σχετικά βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This