Τι λέει ο κ. Πιτσούλης για το «κόλπο με το 600άρι»

Must Read

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της «Δήμητρα» για τις εταιρίες που παρέχουν πλατφόρμες στα ΚΕΚ

Παραδέχεται ότι είχε δημιουργήσει ΜΚΟ για ιθαγενείς του Αμαζονίου, αλλά λέει«δεν παραπέμφθηκα ποτέ στο ακροατήριο»

Αναδημοσίευση άρθρου / ΠΗΓΗ: «δημοκρατία»

Επιστολή στην «κυριακάτικη δημοκρατία» απέστειλε ο Νίκος Πιτσούλης, πρόεδρος της εταιρίας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ «ΔΗΜΗΤΡΑ» Α.Ε., σε σχέση με το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στις 12 Απριλίου, με τίτλο «Κυριάκο μάζεψέ τους – το μεγάλο κόλπο με το 600άρι», το οποίο περιείχε αποκαλύψεις για τα 84.000.000 ευρώ που θα αποκομίσουν τόσο τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) όσο και οι έξι εταιρείες που θα παρέχουν στα ΚΕΚ τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες για το πρόγραμμα που -δήθεν- θα ενισχύσει τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες μέσω vouchers.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πιτσούλης αναφέρει για το ποσό που θα λάβουν αυτοί οι έξι πάροχοι της ηλεκτρονικής πλατφόρμας: «Ο κάθε πάροχος κατάρτισης οφείλει να συνεργαστεί με μια πλατφόρμα τηλεκατάρτισης για την παροχή της τηλεκατάρτισης στους ωφελούμενους που θα εκπαιδεύσει. Λαμβάνοντας δε υπόψη, ότι η τιμή της ανθρωποώρας τηλεκατάρτισης που καταβάλλει ο πάροχος κατάρτισης στην πλατφόρμα τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) που θα συνεργαστεί, ανέρχεται από 0,70 € έως 1,00 € (σύμφωνα με τον ανταγωνισμό που διαμορφώθηκε) και θεωρώντας ως ιδανικό το σενάριο ότι ΟΛΟΙ οι ωφελούμενοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ επιτυχώς το ΣΥΝΟΛΟ των ωρών τηλεκατάρτισης, τότε το μέγιστο ποσό θα ανέλθει σε 15.329.070 € (180.342 δικαιούχοι Χ 100 ώρες Χ 0,85 € μέσος όρος κόστους/ώρα τηλεκατάρτισης = 15.329.070 €). […] Αρα η αναφορά στο άρθρο σας: “Η αμοιβή 30.000.000 € σε μόλις 6 αγνώστους για πλατφόρμες μερικών χιλιάδων ευρώ» είναι απολύτως ανακριβής και παραπλανητική”».

Ο κ. Πιτσούλης αναφέρει ακόμη πως έως 50 ευρώ ανά δικαιούχο θα αποδοθεί «στον φορέα πιστοποίησης», εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει να συμμετάσχει σε εξετάσεις πιστοποίησης. Τέλος, ο κ. Πιτσούλης, σε σχέση με την αναφορά μας σε δημοσιεύματα της περιόδου 2011-2014 που ήθελαν μία σειρά ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει να έχουν κατασπαταλήσει δημόσιο χρήμα, αναφέρει, αφενός, ότι «ουδέποτε παραπέμφθηκα στο ακροατήριο ποινικού δικαστηρίου για αξιόποινη πράξη διασπάθισης δημοσίου χρήματος», αφετέρου, πως πράγματι οι ΜΚΟ που είχε δημιουργήσει είχαν πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων, και «δράσεις υποστήριξης των ιθαγενών του Αμαζονίου, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική τους ανεξαρτησία».

Το θέμα, βεβαίως, είναι να επιτευχθεί κάποια στιγμή η οικονομική ανεξαρτησία των Ελλήνων! Γιατί ακόμη κι αν τα χρήματα που θα λάβουν οι εταιρίες που θα παρέχουν την εκπαιδευτική πλατφόρμα είναι 15.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Πιτσούλη, θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί αυτές οι έξι εταιρίες θα λάβουν ένα τεράστιο ποσό εν μέσω της πιο σφοδρής κρίσης που έχει γνωρίσει ολόκληρος ο πλανήτης αλλά και γιατί τα χρήματα αυτά δεν πήγαν απευθείας προς ενίσχυση των επιστημόνων.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι υπολογισμοί του κ. Πιτσούλη βασίζονται σε ένα ποσό ανά ώρα (0,70 ευρώ – 1 ευρώ), το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί. Ο ΕΛΣΕΚΕΚ, δηλαδή ο σύνδεσμος των ΚΕΚ, σε επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας, στις 8 Απριλίου, δηλαδή λίγες μέρες πριν από τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μας, ανέφερε πως δεν έχει προσδιοριστεί το κόστος που θα πληρώσουν τα ΚΕΚ στις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης, δηλαδή σε αυτές τις έξι 6 εταιρίες κι έτσι παρατηρούνται φαινόμενα υπερτιμολόγησης.

Επομένως, οι υπολογισμοί μας… μπορεί τελικά και να βγουν σωστοί και τα 15.000.000 ευρώ του κ. Πιτσούλη να γίνουν 30.000.000 ευρώ. Εάν σε αυτό συνυπολογίσουμε πως οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες είναι και φορείς πιστοποίησης, άρα θα πάρουν και 50 ευρώ επιπλέον ανά άτομο, τότε το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται και με το παραπάνω.

Οσο για τις άδικες κατηγορίες που ανέφερε ο κ. Πιτσούλης ότι εκτόξευσε η «κυριακάτικη δημοκρατία»; Το ρεπορτάζ μας, σύμφωνα με όσα ο ίδιος λέει, είναι επίσης ακριβές. Πρώτα απ’ όλα γιατί ποτέ δεν αναφέραμε πως έχει καταδικαστεί. Και φυσικά γιατί ποτέ δεν μιλήσαμε για διασπάθιση -όπως ο ίδιος αναφέρει-, αλλά για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Τα χρήματα για τους ιθαγενείς στα δάση του Αμαζονίου είναι, κατά την άποψή μας, κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος. Αλλη απόδειξη από τα τρία Μνημόνια δεν χρειάζεται γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This