Η διασπορά του ιού στο Κρανίδι ξεκίνησε από την έπαυλη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Πόρτο Χέλι

Must Read

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις εξελίξεις γύρω από το θρίλερ με τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων του κορωνοϊού  στο Κρανίδι. Μετά την αποκάλυψη της «Espresso» ότι Αφρικανές που φιλοξενούνται στη δομή εκδίδονταν συστηματικά σε πελάτες από διάφορα χωριά του νομού, έρχεται να προστεθεί άλλη μία τρομακτική πτυχή στην υπόθεση, που θέλει ο εφιάλτης να άρχισε μέσα από τη μεγαλοπρεπή έπαυλη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στο Πόρτο Χέλι!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι 148 από τους 471 αλλοδαπούς που στοιβάζονται επί έξι μήνες στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» διαγνώστηκαν θετικοί στον θανατηφόρο Covid-19, οι κάτοικοι της γραφικής παραθαλάσσιας κωμόπολης ζουν σε συνεχή αγωνία. Τα ερωτήματα είναι πολλά, ενώ άλλα τόσα είναι τα σενάρια γύρω από την ταυτότητα του αποκαλούμενου «ασθενούς μηδέν» στην περιοχή. Ενα από αυτά βασίζεται σε μαρτυρίες ότι ο φορέας του ιού είναι «εισαγόμενος» και μάλιστα από την Ολλανδία!

Στα μέσα Μαρτίου

Όπως ισχυρίζονται όσοι υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη εκδοχή, πιθανώς όλα άρχισαν περί τα μέσα Μαρτίου, όταν στη βίλα που διατηρούν από το 2012 στην περιοχή Κοιλάδα της Αργολίδας ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα υπήρξε κινητικότητα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, άτομα από το προσωπικό τους έφτασαν από την Ολλανδία στη βίλα και μαζί με ντόπιους που εργάζονται κατά καιρούς για το βασιλικό ζευγάρι άρχισαν να καθαρίζουν σχολαστικά και να προετοιμάζουν το «θερινό παλάτι» για την άφιξη του ζευγαριού, το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στην περιοχή. Το βασιλικό ζευγάρι, ωστόσο, δεν ήρθε, αλλά ανάμεσα σε όσους φρόντισαν να είναι όλα στην εντέλεια ήταν μία γυναίκα από την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πιθανότατα κόλλησε τον ιό από ασυμπτωματικό ασθενή, που βρισκόταν στο προσωπικό που έφτασε από την Ολλανδία, και τον μετέδωσε στον σύζυγό της, που διατηρεί πάγκο στις λαϊκές του δήμου. Αυτό, ενδεχομένως, δικαιολογεί την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις υπαίθριες αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» στην Αθήνα, ενώ λέγεται ότι τις μέρες πριν από τη νοσηλεία του η σύζυγός του είχε επισκεφτεί τη δομή στο Κρανίδι για να συμμετάσχει στις εργασίες καθαριότητας, ενώ βοηθάει και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελληνοαμερικανών. Στη δομή ήρθε σε επαφή με το προσωπικό και με πολλούς από τους μετανάστες που διαγνώστηκαν θετικοί!

Ο Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η Μάξιμα γνώρισαν την περιοχή στον γάμο του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Νικολάου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες, τον Αύγουστο του 2010, και γοητεύτηκαν. Ετσι, το 2012 αποφάσισαν να αγοράσουν την έπαυλη του Γερμανού φωτογράφου διαφημίσεων Manfred Rieker, στη θέση Δορούφι, πληρώνοντας 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Η βίλα διαθέτει πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, ιδιωτικό λιμάνι και παραλία, ενώ πολλά σημεία έμειναν όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει ο πρώην ιδιοκτήτης.

Γείτονες του βασιλικού ζεύγους είναι εγχώριες και ξένες διασημότητες, μεταξύ των οποίων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ ο Σκοτσέζος «Τζέιμς Μποντ» Σον Κόνερι επισκέπτεται συχνά την τεράστια έκταση γκολφ, που βρίσκεται δίπλα στην έπαυλη. Έτσι ο τρόμος έχει «φωλιάσει» μέσα στα χλιδάτα σαλόνια, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η εργαζόμενη γυναίκα είχε επαφές με το προσωπικό τους.

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This