Κυνηγοί έσωσαν τραυματισμένο ζαρκάδι και το ονόμασαν «Θωμά»

Must Read

Ένα νεογέννητο ζαρκάδι που είχε σπάσει το πόδι του σώθηκε από δύο κυνηγούς που βρέθηκαν σε μια δεντρόφυτη πλαγιά στο όρος Πάικο για να εκπαιδεύσουν τα σκυλιά τους. Μάλιστα, του έδωσαν το όνομα «Θωμάς», επειδή βρέθηκε ανήμερα της Κυριακής του Θωμά!

Οι δύο άνδρες σάστισαν τη στιγμή που εντόπισαν το ζώο, το οποίο δεν ήταν μόνο τραυματισμένο αλλά είχε ακόμη πάνω του κομμάτια του ομφάλιου λώρου! Η μητέρα του νεογέννητου ζαρκαδιού που στεκόταν κοντά, απομακρύνθηκε βεβαιώθηκε ότι οι κυνηγοί δεν θα το βλάψουν και οι δύο άντρες το μετέφεραν σε κτηνιατρείο στα Γιαννιτσά, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα στην πίσω δεξιά κνήμη. Παράλληλα, ενημερώθηκαν ο «Αρκτούρος» και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, με αποτέλεσμα ο «Θωμάς» να μεταφερθεί στο κτηνιατρείο στον Αετό Φλώρινας.

Όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου», Πάνος Στεφάνου, ο «Θωμάς» είναι περίπου μιας εβδομάδας και ακόμη δεν μπορεί να ισορροπήσει. Είναι, όμως, ζωηρός, ήρεμος και δείχνει να έχει προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Mάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, ο «Θωμάς» απέκτησε και παρέα, ένα ορφανό, νεογέννητο θηλυκό ζαρκάδι που βρέθηκε μέσα σε θάμνο, σε αγρόκτημα στο Κομπότι Άρτας και καθώς η μητέρα του δεν εμφανίστηκε, ειδοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου».

Το θηλυκό ζαρκαδάκι που ονομάστηκε «Μάτα» από μία φίλη και υποστηρίκτρια της οργάνωσης, είναι καλά στην υγεία του και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, θα επανενταχθεί στη φύση μαζί με τον «Θωμά» τον επόμενο χρόνο. Τα δύο ζώα θα παραμείνουν στο Κτηνιατρείο του «Αρκτούρου», στις Αγραπιδιές Φλώρινας για μερικές εβδομάδες μέχρι να μεταφερθούν σε περιφραγμένο χώρο δάσους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This