Σάββατο 19/6/2021

Το Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη επιστρέφουν στους Θεσσαλονικείς!

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η πρόσβαση στο Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη είναι ξανά ελεύθερη για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης από σήμερα το πρωί.  

Από σήμερα το πρωί έπαψε να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δυο δάση, που είχε αποφασιστεί στις 22 Μαρτίου 2020, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την άρση της απαγόρευσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία), όπως και οι εθελοντές, που φύλασσαν όλο αυτό το διάστημα τις προσβάσεις στα δάση, προκειμένου να επιτρέπουν στο εξής την κυκλοφορία των πολιτών.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «πλέον, μετά και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, δεν συντρέχει λόγος για να συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη. Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπει και σε εμάς να δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στους συμπολίτες μας, στους δυο αυτούς χώρους. Θέλω να συστήσω στους πολίτες που θα μπορούν πλέον να απολαύσουν απρόσκοπτα τους περιπάτους ή την άθλησή τους στα δάση, να τηρούν τις αποστάσεις και να μη συγκεντρώνονται σε ομάδες άνω των δέκα ατόμων, ώστε να μην αναγκαστούμε ξανά να επιβάλουμε νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές για τη φύλαξη των δασών θα είναι σε επαγρύπνηση και θα ενημερώνουν διαρκώς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εκτιμάται η κατάσταση και να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις. Πρώτο μέλημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ