Το Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη επιστρέφουν στους Θεσσαλονικείς!

Must Read

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η πρόσβαση στο Σέιχ Σου και το δάσος Χορτιάτη είναι ξανά ελεύθερη για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης από σήμερα το πρωί.  

Από σήμερα το πρωί έπαψε να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας στα δυο δάση, που είχε αποφασιστεί στις 22 Μαρτίου 2020, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την άρση της απαγόρευσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Πυροσβεστική και Ελληνική Αστυνομία), όπως και οι εθελοντές, που φύλασσαν όλο αυτό το διάστημα τις προσβάσεις στα δάση, προκειμένου να επιτρέπουν στο εξής την κυκλοφορία των πολιτών.

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «πλέον, μετά και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, δεν συντρέχει λόγος για να συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στο δάσος του Σέιχ Σου και του Χορτιάτη. Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών επιτρέπει και σε εμάς να δώσουμε ελεύθερη πρόσβαση στους συμπολίτες μας, στους δυο αυτούς χώρους. Θέλω να συστήσω στους πολίτες που θα μπορούν πλέον να απολαύσουν απρόσκοπτα τους περιπάτους ή την άθλησή τους στα δάση, να τηρούν τις αποστάσεις και να μη συγκεντρώνονται σε ομάδες άνω των δέκα ατόμων, ώστε να μην αναγκαστούμε ξανά να επιβάλουμε νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες αρχές για τη φύλαξη των δασών θα είναι σε επαγρύπνηση και θα ενημερώνουν διαρκώς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να εκτιμάται η κατάσταση και να λαμβάνονται οι κατάλληλες αποφάσεις. Πρώτο μέλημά μας ήταν, είναι και θα παραμείνει η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This