ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΚαβάλα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο η δωρεάν εκταφή 150 θυμάτων Covid-19

Καβάλα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο η δωρεάν εκταφή 150 θυμάτων Covid-19

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνει χωρίς να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών

Το ζήτημα της δωρεάν εκταφής περίπου 150 τάφων θυμάτων Covid-19 στα δημοτικά κοιμητήρια φέρνει προς εξέταση το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, μετά τη διαπίστωση ότι, πέντε χρόνια μετά τον ενταφιασμό, δεν έχει επέλθει η αναμενόμενη αποσύνθεση.

Τι διαπιστώθηκε στα κοιμητήρια

Σύμφωνα με το proininews.gr, προβλέπεται διπλή διαδικασία που αφορά τόσο τις σορούς όσο και τις κάσες. Το θέμα συζητήθηκε αρχικά στη δημοτική επιτροπή, όπου έλαβε την πρώτη έγκριση, και πλέον αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην εισήγηση που έχουν στα χέρια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρεται ότι, κατά την εκταφή περιπτώσεων με αιτία θανάτου τον ιό COVID-19, μετά την πάροδο πέντε ετών, διαπιστώθηκε πως οι σοροί βρέθηκαν «εντελώς αδιάλυτες». Όπως επισημαίνεται, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία για την αποτροπή διασποράς του ιού, οι θανόντες είχαν τοποθετηθεί σε ειδικούς πλαστικούς σάκους.

Οι περιπτώσεις αυτές, που αφορούν τα κοιμητήρια του Καβάλα, υπολογίζονται σε περίπου 150.

Η διαδικασία που προτείνεται

Βάσει της πρότασης, θα πραγματοποιηθεί εκταφή, αφαίρεση των πλαστικών καλυμμάτων και στη συνέχεια εκ νέου ενταφιασμός των σορών για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο, ώστε να ολοκληρωθεί φυσιολογικά η διαδικασία αποσύνθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρόβλεψη αφορά την απαλλαγή των οικογενειών από το κόστος της συγκεκριμένης διαδικασίας, με τον Δήμο να εξετάζει την κάλυψη της δαπάνης, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που ίσχυαν την περίοδο της πανδημίας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης