Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Στερεάς Ελλάδας, καθώς από τις 5:30 το απόγευμα αγνοούνται τα ίχνη ενός 74χρονου ορειβάτη, ο οποίος είχε πάει για πεζοπορία μαζί με ομάδα 17 ατόμων στο όρος Βελούχι του Νομού Ευρυτανίας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες τα ίχνη του 74χρονου, ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να είναι ο αρχηγός της αποστολής, χάθηκαν στην πορεία προς την κορυφή του βουνού. Και, παρά το γεγονός ότι το κινητό του τηλέφωνο βρίσκεται ακόμη σε λειτουργία, δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.


Δεν θα συνέχιζε μέχρι την κορυφή
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 74χρονος, ο οποίος συμμετείχε σε 17μελή ομάδα ορειβατών από τον Φυσιολατρικό Όμιλο Πειραιά, που είχε μεταβεί στην περιοχή, με σκοπό την ανάβαση στην «Ψηλή Κορφή» στο όρος Βελούχι, κατά τη διάρκεια της ανάβασης ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ότι δεν θα συνεχίσει μέχρι την κορυφή και πως θα παραμείνει σε συγκεκριμένο σημείο, περιμένοντας την επιστροφή τους.
Για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου, εθελοντές διασώστες, καθώς επίσης μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου, ενώ στην περιοχή έσπευσε και ειδικό κλιμάκιο της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, προκειμένου να λάβει μέρος στην όλη επιχείρηση. Για την ενίσχυση της επιχείρησης εντοπισμού και διάσωσης, εξάλλου, κλήθηκε και ειδική ομάδα με drones από τη Λάρισα.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας
Στο βουνό υπάρχει πυκνή ομίχλη που περιορίζει την ορατότητα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό, καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται μεταξύ ενός και δύο βαθμών υπό το μηδέν, γεγονός που αυξάνει την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του 74χρονου.
Με βάση ρεπορτάζ από το τοπικό Μέσο evrytanika.gr και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, η επιχείρηση σταμάτησε για απόψε και θα ξαναρχίσει νωρίς αύριο το πρωί, καθώς οι σημερινές έρευνες αποδείχτηκαν άκαρπες.
*φωτογραφία αρχείου

