Τρίτη 15/6/2021

Συναγερμός στις αρχές! Γιγαντιαία επιχείρηση με ελέγχους σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα – Σε εξέλιξη το σχέδιο «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14»

Τα 10 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στον οικισμό Ρομά της συνοικίας Νέας Σμύρνης στη Λάρισα έθεσε σε συναγερμό τον θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και από το πρωί τα συνεργεία κάνουν αλλεπάλληλα τεστ στους κατοίκους του οικισμού, καθώς τέθηκε σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο «Ημέρα 0 Ημέρα 7 Ημέρα 14».

Προηγήθηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις μεταξύ του Νίκου Χαρδαλιά και των αρμόδιων φορέων και ύστερα από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη– τέθηκε σε εφαρμογή το συγκερκιμένο σχέδιο.

Έτσι, 17 συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, της 5ης ΥΠΕ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων με την επιχειρησιακή υποστήριξη των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και των αστυνομικών δυνάμεων, ξεκίνησαν εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και εκατοντάδες δειγματοληψίες εντός του οικισμού. Για το σχέδιο ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη καλέσει προς ενημέρωση σήμερα νωρίς το πρωί τους διαμεσολαβητές των Ρομά εντός του οικισμού.

Το σχέδιο προβλέπει επαναληπτικές δειγματοληψίες σε 3 φάσεις (σήμερα, την 7η και την 14η μέρα) και προβλέπει ανά φάση και διαδικασίες καραντίνα σε καραντίνα, ήτοι σε οικοδομικά τετράγωνα αλλά και γειτονιές με θετικά κρούσματα, εφόσον αυτά προκύψουν, αλλά και με μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων που είναι ασυμπτωματικά, με ήπια ή μη συμπτωματολογία, σε ειδικό ιατρικό κέντρο που λειτουργεί στην περιοχή μετά από συνεργασία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19.

Παράλληλα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για να διασφαλίσουν τις εργασίες των ειδικών συνεργείων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ