Ανατριχίλες σκόρπισαν στους γονείς τους μια παρέα παιδιών στην Πεύκη, τα οποία, εκεί που έπαιζαν αμέριμνα δίπλα σε οικόπεδο, ανακάλυψαν μια οβίδα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου!
Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, τα παιδιά που βρήκαν την οβίδα έτρεξαν να το πουν στους γονείς τους. Ωστόσο, ως φαίνεται, εκείνοι δεν το πίστεψαν, με αποτέλεσμα, τα παιδιά να αποφασίζουν… να την πάνε να τούς τη δείξουν!
«Οι γονείς των παιδιών αρχικά δεν πίστευαν ότι βρήκαν όντως μία οβίδα. Εκείνα τη μετέφεραν με τα χέρια, για να τούς τη δείξουν», ανέφερε σχετικά.
«Πάμε να ανάψουμε κεριά στην εκκλησία»
Ο ίδιος προσθέτει πως, παρά το γεγονός πως η οβίδα ήταν σκουριασμένη, το θέαμα τούς έκοψε τη χολή, με αποτέλεσμα να λένε σοκαρισμένοι «πάμε να ανάψουμε κεριά στην εκκλησία»!
«Ε, εντάξει, τρόμαξα. Από εκεί περνάω κάθε μέρα…», σχολίασε ο ίδιος.
Το σημείο όπου εντοπίστηκε η οβίδα έχει αποκλειστεί από ην αστυνομία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η εξουδετέρωσή της αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από εξειδικευμένο κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Στρατού.
Σημειώνεται πως, λόγω του ασυνήθιστου αυτού ευρήματος, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Δημοκρατίας από το ύψος της οδού Σαλαμίνος.
*φωτογραφία αρχείου
- Δείτε επίσης: Σκόπια: «Ξύπνησαν» μνήμες πολέμου στη Δοϊράνη – Οβίδα του Α’ Παγκοσμίου βρέθηκε σε κατοικία

