Με την κακοκαιρία Erminio να έχει ξεκινήσει να δείχνει τα δόντια της σε αρκετές περιοχές της χώρας ήχησαν τα πρώτα προειδοποιητικά μηνύματα του 112 σε περιοχές της χώρας το μεσημέρι της Τετάρτης 1 Απριλίου.
Πιο συγκεκριμένα, τα μηνύματα έχουν λάβει οι κάτοικοι σε Αρκαδία, Λακωνία και λίγο αργότερα εστάλησαν σε Αργολίδα και Κορινθία.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις Περιφερειακές Ενότητες #Αρκαδίας και #Λακωνίας, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το μεσημέρι έως το βράδυ σήμερα.
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
ℹ️…
— 112 Greece (@112Greece) April 1, 2026
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στις Περιφερειακές Ενότητες #Αργολίδας και #Κορινθίας, περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες από το μεσημέρι έως το βράδυ σήμερα.
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.
ℹ️…
— 112 Greece (@112Greece) April 1, 2026
Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ
Παραμένει η κόκκινη προειδοποίηση για την κακοκαιρία Erminio, που έχει αρχίσει την επέλασή της σε όλη τη χώρα από το πρωί σήμερα Τετάρτη. Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.
Αναλυτικά, κακοκαιρία προβλέπεται σήμερα Τετάρτη (1/4) και αύριο Πέμπτη (2/4) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μεγάλης διάρκειας και έντασης βροχές και καταιγίδες και πιθανώς με τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Σήμερα Τετάρτη στην ανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 9 και τοπικά στην περιοχή των Δωδεκανήσων 10 μποφόρ.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιο συγκεκριμένα προβλέπονται σήμερα Τετάρτη (1/4):
α. Στα νησιά του Ιονίου και στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο (πορτοκαλί προειδοποίηση).
β. Στην ανατολική Πελοπόννησο μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
γ. Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
δ. Στην Πιερία από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ε. Στην Αττική από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
στ. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ζ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
η. Στα Δωδεκάνησα από αργά το απόγευμα (κόκκινη προειδοποίηση).
Αύριο Πέμπτη:
α. Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
β. Στη βόρεια Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας συμπεριλαμβανομένων και των Σποράδων) μέχρι το μεσημέρι (πορτοκαλί προειδοποίηση).
γ. Στην ανατολική Στερεά μέχρι τις πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
δ. Στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας Χαλκιδικής και Σερρών μέχρι αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
ε. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
στ. Στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά και τα νότια) από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι αργά τη νύχτα (κόκκινη προειδοποίηση).
ζ. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα (πορτοκαλί προειδοποίηση).
η. Στα Δωδεκάνησα μέχρι τις πρώτες ώρες της ημέρας (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr).
Η επικαιροποίηση του εκτάκτου δελτίου θα γίνει σε 12 ώρες.
Δείτε επίσης:
Κακοκαιρία Erminio: Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ – Παραμένει η κόκκινη προειδοποίηση
Κόκκινος συναγερμός στην Αττική – Θα πέσει βροχή 3 μηνών
Κακοκαιρία Erminio: Σε κόκκινο συναγερμό για σφοδρές καταιγίδες – Δείτε live

