Η Mytilineos δημιουργεί προστιθέμενη αξία 1,06 δισ. ευρώ, ίση με το 0,6% του ΑΕΠ της χώρας

Must Read

Αξιοσημείωτη οικονομική και κοινωνική αξία στη χώρα δημιουργεί η Mytilineos ως υπεύθυνη επιχείρηση που αλληλεπιδρά με τους κοινωνικούς εταίρους της, όπως επισημαίνει η διοίκηση του ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, τον Μάιο του 2020 το τμήμα υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της εταιρίας συμβούλων / ελεγκτών ΕΥ πραγματοποίησε τη δεύτερη μελέτη κοινωνικοοικονομικής επίδρασης της εταιρίας, με περίοδο αναφοράς το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2019 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Mytilineos με τη δραστηριότητά της δημιουργεί συνολική προστιθέμενη αξία 1,06 δισ. ευρώ, ίση με το 0,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, συνεισφέρει φορολογικά 301.000.000 ευρώ, ίση με το 0,39% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους, υποστηρίζει συνολικά 13.802 θέσεις εργασίας, που ισούνται με το 0,36% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Οι συνολικές θέσεις εργασίας στηρίζουν το εισόδημα 31.745 πολιτών, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο το κοινωνικό όφελος που δημιουργείται στην Ελλάδα από τις δραστηριότητές της.

Η λειτουργία της Mytilineos έχει πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, καθώς για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς δημιουργείται επιπλέον 1,34 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Για κάθε 1 ευρώ άμεσων φόρων οι άμεσοι και έμμεσοι προμηθευτές της καταβάλλουν περισσότερα από 3 ευρώ φόρων ως αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με την εταιρία. Από κάθε 1 άμεση θέση εργασίας της εταιρίας υποστηρίζονται 4,5 επιπλέον θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Πηγή:Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This