Η μπανανία έχει την επιτροπή ανταγωνισμού που της αξίζει

Must Read

Μέσα από μία διαδικασία παρωδία ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννης Λιανός, προσπαθεί να δώσει την εικόνα πως ασχολείται με τα προβλήματα διανομής των εκδοτικών επιχειρήσεων Τύπου.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο κ. Λιανός έχει συγκαλέσει τις τελευταίες μέρες την Ολομέλεια της Επιτροπής για να προσφέρει την τέλεια κάλυψη -όπως ο ίδιος θεωρεί- στις παρανομίες του πρακτορείου διανομής «Άργος» (ευρύτερων συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη). Στόχος του, βέβαια, παράλληλα είναι να δείξει στους εκδότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ζωτικής σημασίας, από τις μονοπωλιακές πρακτικές του πρακτορείου, πως δεν παραμένει άπρακτος απέναντι στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Άργος (κυρίως σε όσους δεν είναι φίλοι, των φίλων των ιδιοκτητών του).

Βεβαίως, και τα δύο μαζί δεν μπορούν να μαγειρευτούν ακόμη και από έναν καθηγητή με διαπρεπή καριέρα στη Ηνωμένο Βασίλειο, όπως είναι ο κ. Λιανός. Σε κάποια από τις δύο συνταγές το αυγολέμονο θα κόψει… Η αλήθεια για τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας, που έχουν θέμα -όπως ανακοινώθηκε ήδη από τον περασμένο Μάιο- τον «ελεγχο συμμόρφωσης της  ”Άργος Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών”», είναι πως πραγματοποιούνται χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. Το εάν έχει συμμορφωθεί ή όχι το Άργος στην αποφαση των ασφαλιστικων μετρων της Επιτροπης  μπορεί να διαπιστωθεί και χωρίς περιττές συνεδριάσεις.

Δεν χρειάζεται η Ολομέλεια της Επιτροπής για να διαπιστωθεί για παράδειγμα εάν το πρακτορείο συνεχίζει ή όχι να διανέμει σωστά -ως οφείλει- όλες τις εφημερίδες στη χώρα μας (και κυρίως αυτές που δεν ανήκουν στους φίλους των φίλων των ιδιοκτητών).

Ούτε χρειάζεται να συγκληθεί η Ολομέλεια για να διαπιστωθεί εάν το πρακτορείο επιχειρεί να αλλάξει μονομερώς κι άρα παράνομα τους όρους με τους οποίους συνεργάζεται με τις εκδοτικές επιχειρήσεις (και κυρίως αυτές που δεν ανήκουν στους φίλους των φίλων των ιδιοκτητών).

Επομένως προς τι, η σύγκληση της Ολομέλειας, η οποία θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μόνο για την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης;

Μήπως, για να κάνει ο κ. Λιανός, το χατήρι στην Άργος και να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης; Μήπως για να αποφύγει με κάποιο τρόπο τη λήψη μέτρων εναντίον του πρακτορείου το οποίο έχει ήδη καταπατήσει κάθε κανόνα;

Οι πληροφορίες μας, μάλιστα, αναφέρουν, πως αυτές τις μέρες καλούνται στην Ολομέλεια ως μάρτυρες, οι εκδότες (κυρίως αυτοί που δεν ανήκουν στους φίλους των φίλων των ιδιοκτητών) οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με μία 10μελή ομάδα στελεχών και δικηγόρων της «Άργος». Γιατί;

Πρώτα απ’ όλα, περιμένει, τους εκδότες ο κ. Λιανός για να του πουν προσωπικά εάν έχει συμμορφωθεί ή όχι η Άργος; Τις δεκάδες εξώδικες επιστολές και τις επίσημες καταγγελίες που έχουν στείλει όλο αυτό το διάστημα στην Επιτροπή δεν τις έχει διαβάσει; Και γιατί δεν τους καλεί ως αντίδικους και τους καλεί ως μάρτυρες; Με αυτό το σχήμα, δίπλα στην 10μελή ομάδα της Άργος, νιώθει κάποια κάλυψη; Κι εν πάση περιπτώσει ως πότε θεωρεί ότι θα μπορεί να πετάει την μπάλα στην κερκίδα, με επιτυχία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This