18-9-2020

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον Όμιλο ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην επένδυση 150.000.000€ για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (AΠΕ) του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, πρώτη φορά στην Ελλάδα αποφάσισε και ενέταξε στα κριτήρια χρηματοδότησης αρχές που αφορούν θέματα του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕSG).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, οι αρχές αυτές προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των ετήσιων εκπομπών ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (CO2eq) εντός της ερχόμενης πενταετίας συνολικά κατά τουλάχιστον 20%, καθώς και την εφαρμογή του συστήματος της περιβαλλοντικής διαχείρισης με την ονομασία Eco-Management and Audit Scheme (EMAS).

Η χρηματοδότηση αυτή αφορά επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην Ελλάδα ύψους 150.000.000 ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, συνολικής ισχύος άνω των 120 MW.

Στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρει πως με τον τρόπο αυτό «ενισχύει την ηγετική της θέση στη χρηματοδότηση του τομέα της Ενέργειας και ειδικότερα των ΑΠΕ και αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή της στις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, εφαρμόζοντας με διαφάνεια στις τραπεζικές της εργασίες θέματα ESG που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη της κοινωνίας».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ