Δευτέρα 21/6/2021

Πληθώρα καταγγελιών κατά της Aegean για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Παρέμβαση για τη συμπεριφορά της Aegean Airlines πραγματοποίησαν η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών – ΠΟΜΕΚ Η Παρέμβαση.

Οι δύο οργανώσεις απέστειλαν επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και στις Αρχές, ζητώντας την άμεση παρέμβασής τους, με αφορμή πληθώρα καταγγελιών από καταναλωτές.

Στην επιστολή υποστηρίζουν πως υπάρχουν «αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές μεγάλης εθνικής αεροπορικής εταιρίας (σ.σ.: της Aegean) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την παρακράτηση επιπλέον χρημάτων ή την ελλιπή ενημέρωση καταναλωτών ως προς τα δικαιώματά τους, σε πλήρη καταστρατήγηση της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας» κι ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη προβεί στην έναρξη νομικών διαδικασιών σε βάρος της χώρας μας λόγω παραβίασης της νομοθεσίας της Ε.Ε.

Όπως προκύπτει, οι σημαντικότερες καταγγελίες είναι οι εξής:

1. Οι καταναλωτές που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα επιστροφής χρημάτων ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να το πράξουν αποκλειστικά μέσω του τηλεφωνικού κέντρου, ενώ παράλληλα η εταιρία εσφαλμένα ανέγραφε στην ιστοσελίδα της ότι η τηλεφωνική χρέωση ήταν αστική.

2. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ασάφεια όσον αφορά την ανταπόκριση της εταιρίας στο αίτημα επιστροφής χρημάτων, ενώ αρκετά αιτήματα δεν απαντήθηκαν ποτέ.

3. Σε καταναλωτές επιβλήθηκαν ακυρωτικά τέλη, ανεξάρτητα από το αν αιτήθηκαν οι ίδιοι την ακύρωση.

4. Αρκετοί καταναλωτές καταγγέλλουν ότι η εταιρία τούς ενημέρωνε ψευδώς ότι δεν είχαν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.

5. Σε περιπτώσεις μετάθεσης της πτήσης η εταιρία πληροφορούσε εσφαλμένως τους καταναλωτές σχετικά με τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

6. Σε περίπτωση που η εταιρία κάνει δεκτό αίτημα επιστροφής χρημάτων, το ποσό που επιστρέφεται δεν είναι ολόκληρο.

7. Ορισμένοι καταναλωτές καταγγέλλουν ότι η κράτησή τους δεν εμφανίζεται ως ενεργή στο σύστημα της εταιρίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται δυσκολία στη διεκδίκηση ταξιδιωτικών δικαιωμάτων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ