18-9-2020

ΔΕΗ: Δάνειο €160 εκατ. με «πράσινο» προσανατολισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Δανειακή σύμβαση ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ διάρκειας δύο ετών, χωρίς εξασφαλίσεις, υπέγραψε η ΔΕΗ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

«Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι μας ώθησαν να προσαρμόσουμε το μοντέλο λειτουργίας μας στη νέα πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας», επισήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, προσθέτοντας ότι «σε επίπεδο ρευστότητας, η αρχική υστέρηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο άρχισε στη συνέχεια να σημειώνει σταδιακή διόρθωση ως αποτέλεσμα και της άμεσης ανταπόκρισής μας στην υιοθέτηση νέων μορφών εξυπηρέτησης των πελατών μας, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε προ Covid επίπεδα ήδη από τον Μάιο».

Η Επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, κ. Αντρέα Μοράρου, ανέφερε ότι «η ΔΕΗ και ο ελληνικός ενεργειακός τομέας γενικότερα, έχουν ξεκινήσει έναν αξιοσημείωτο στρατηγικό επαναπροσανατολισμό προς την κατεύθυνση ενός πιο “πράσινου” και βιώσιμου μοντέλου».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ