Κυριακή 20/6/2021

Η ρωσική αλυσίδα εκπτωτικών super market «Mere» καταφθάνει στην Ελλάδα! Άνοιξαν οι πρώτες θέσεις εργασίας

Η «Mere», η ρωσική αλυσίδα εκπτωτικών super market έρχεται στην Ελλάδα, με τα δύο πρώτα καταστήματα που ανοίγουν άμεσα να ζητούν υπαλλήλους. 

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα καταστήματα ανοίγουν σε Λάρισα και Τρίπολη, με τη «Mere» να ζητάει υπαλλήλους για τις σχετικές θέσεις εργασίας, ενώ, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η γνώση της ρωσικής γλώσσας θα ληφθεί υπόψιν».

Η είδηση που κυκλοφόρησε προ ημερών, είναι πως η αλυσίδα SVETOFOR, γνωστή στην Ε.Ε. ως ΜERE, προαναγγέλλει την είσοδό της στην ελληνική αγορά με το μήνυμα «σε λίγο καιρό μαζί σας» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο. Η αλυσίδα SVETOFOR είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στη Ρωσία με 1.200 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Σήμερα ήδη λειτουργεί πολύ πέρα από τα σύνορά της, με καταστήματα σε Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα και άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως η MERE δραστηριοποιείται στον χώρο του hard discount και σχεδόν στο σύνολό της με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Έτσι η «μάχη» μεταξύ των αλυσίδων φαίνεται πως θα έχει επίκεντρο και τις τιμές.

Δεν κατάφεραν να εδραιωθούν

Αυτό, όμως, που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από την ελληνική αγορά είναι, ότι, με εξαίρεση τα Lidl, μεγάλες ξένες αλυσίδες της κατηγορίας των discount σουπερμάρκετ που ήρθαν στην χώρα μας δεν κατάφεραν να εδραιωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πρόσφατη άφιξη ξένης αλυσίδας discount σουπερμάρκετ στην Ελλάδα ήταν το 2008 και συγκεκριμένα της γερμανικής Aldi. Δύο χρόνια αργότερα η γερμανική αλυσίδα έκλεισε τα 38 καταστήματα της αποχωρώντας από την ελληνική αγορά. Ανάλογη, εξάλλου, ήταν και η πορεία της εκπτωτικής ισπανικής DIA.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ