ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ. κύρωσαν στη Βουλή τις συμφωνίες για τον αγωγό IGB και το EASTMED Forum

Η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου από οπουδήποτε στον κόσμο

Must Read

Με τις ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ. κυρώθηκαν από τη Βουλή οι δύο διακρατικές συμφωνίες για τον αγωγό IGB και το φόρουμ φυσικού αερίου ανατολικής Μεσογείου (EMGF).

Ο αγωγός φυσικού αερίου ΕλλάδαςΒουλγαρίας προβλέπεται, υπό τις υφιστάμενες συνθήκες, να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2021. Θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Stara Zagora της Βουλγαρίας. Το μήκος του αγωγού υπολογίζεται στα 182 χλμ., εκ των οποίων τα 151 χλμ. είναι στη Βουλγαρία και τα υπόλοιπα 31 χλμ. στην Ελλάδα.

Το έργο της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας έχει αναλάβει η κοινοπραξία ICGB AD. Μέτοχοι της εταιρίας είναι κατά 50% η ελληνική εταιρία ΥΑΦΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝ, στην οποία συμμετέχουν ισομερώς η ΔΕΠΑ και η ιταλική EDISON, και κατά το υπόλοιπο 50% η βουλγαρική κρατική εταιρία Bulgarian Energy Holding.

Το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 52%

Όπως επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 52%, με το 40% του αγωγού να έχει ήδη υπογειοποιηθεί. Ο ΙGB θα μπορεί να μεταφέρει και αέριο που θα υγροποιείται στην πλωτή δεξαμενή στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό σημαίνει ότι πράγματι η Ελλάδα γίνεται ενεργειακός κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου και ότι μέσα από αυτήν θα περνάει φυσικό αέριο που δεν θα προέρχεται μόνο από την Κασπία, αλλά από οπουδήποτε στον κόσμο, με πλοία που θα μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This