Σάββατο 24/7/2021

Με 3εκ. ευρώ στα χέρια των Ισραηλινών της PLASAN – SK Group η ΕΛΒΟ

Επιφυλάχθηκε στο Δημόσιο το δικαίωμα να μετέχει στη νέα εταιρία με ποσοστό 21%.

Στα χέρια των νέων μετοχών πέρασε και επίσημα η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία των σχετικών υπογραφών μεταξύ της κυβέρνησης και της ισραηλινής εταιρίας PLASANSK Group.

Πρόκειται για την κοινοπραξία που τον περασμένο Ιούλιο κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της προβληματικής επιχείρησης.

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ, με τη συμφωνία να προβλέπει την εξόφληση σε τρεις δόσεις. Να σημειωθεί πως ήδη έχει καταβληθεί η πρώτη δόση, ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ως όρος του διαγωνισμού, λόγω και του τομέα δραστηριοποίησης της εταιρίας, επιφυλάχθηκε στο Δημόσιο το δικαίωμα να μετέχει στη νέα εταιρία με ποσοστό 21%.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΒΟ, μια εταιρία με μεγάλη ιστορία στον τομέα της κατασκευής οχημάτων, είχε τεθεί σε ειδική εκκαθάριση από το 2014. Στο διάστημα που ακολούθησε, διενεργήθηκαν, χωρίς αποτέλεσμα, δύο δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί, ένας τον Απρίλιο του 2017 και ένας τον Αύγουστο του 2017. Τον Φεβρουάριο του 2019 διενεργήθηκε ακόμα ένας διαγωνισμός, με ελεύθερη διαπραγμάτευση, που όμως ούτε αυτός τελεσφόρησε.

Τον Μάρτιο του 2020, ο ειδικός εκκαθαριστής προχώρησε εκ νέου σε δημόσια πρόσκληση διεξαγωγής του διαγωνισμού εκποίησης βασικών περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, με ελεύθερη διαπραγμάτευση.

Τα περιουσιακά στοιχεία που περνούν στα χέρια της νέας ιδιοκτησίας είναι τρία οικόπεδα έκτασης άνω των 270.000 τ.μ. στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, κτιριακές εγκαταστάσεις στη ΒΙΠΕ Σίνδου, εξοπλισμός και δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας, όπως το σήμα και ο διακριτικός τίτλος «ΕΛΒΟ» και κάθε άλλο δικαίωμα βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως τεχνογνωσία, σχέδια, άδειες ΙΤ και πατέντες που έχει κατοχυρώσει η εταιρία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ