Τιτάν: Επένδυση 25.000.000€ με στόχο την παραγωγή προϊόντων φιλικότερων προς το περιβάλλον

Παράλληλα θα συμβάλλει σε μια ολοκληρωμένη και οικονομικά βέλτιστη λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής

Must Read

Η Τιτάν, η μεγαλύτερη εγχώρια τσιμεντοβιομηχανία, στην προσπάθειά της να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, υλοποίησε την τελευταία δεκαετία σχετικές επενδύσεις ύψους 110.000.000 ευρώ στα εργοστάσια της Ελλάδας, που σχετίζονται με την ενέργεια και το περιβάλλον.

Τη προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε νέα επένδυση, ύψους 25.000.000 ευρώ, στο εργοστάσιο Καμαρίου, στη Βοιωτία, με σκοπό να αυξήσει σημαντικά τη δυναμικότητά του για απορρόφηση εναλλακτικών καυσίμων, αντικαθιστώντας μεγάλο μέρος των ορυκτών καυσίμων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των κλιβάνων του.

Μετά την επένδυση, η συνολική ετήσια μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα ανέρχεται σε 450.000 τν., ισοδύναμη με τη χρήση 160.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντί συμβατικών. Ένα επιπλέον όφελος της επένδυσης στο εργοστάσιο Καμαρίου, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αττικής – Βοιωτίας, είναι και η δυνατότητα συμβολής του σε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντικά και οικονομικά βέλτιστη λύση στο θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής.

Παρουσίαση ενός νέου τύπου κλίνκερ

Ταυτόχρονα, η Τιτάν με τις παραπάνω επενδύσεις προχωρά στη διαφοροποίηση του προϊοντικού μείγματος, με στόχο να παραχθούν προϊόντα που θα είναι περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που απαιτεί χρόνο και μεγάλη προετοιμασία στο μέτωπο της έρευνας και της καινοτομίας. Ενδεικτική είναι η παρουσίαση από το εργοστάσιο της Πάτρας ενός νέου τύπου κλίνκερ, με πολύ μικρότερο αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This