ΤΑΙΠΕΔ: Εννέα «μνηστήρες» για το λιμάνι του Ηρακλείου!

Ποιες εταιρίες και κοινοπραξίες ενδιαφέρονται για την αγορά του 67%

Must Read

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για την πώληση του 67% του λιμένα Ηρακλείου, καθώς, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εννέα εταιρίες και κοινοπρακτικά σχήματα, κυρίως από την Ελλάδα.

Για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατέθεσαν ενδιαφέρον:

1. Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, συμφερόντων του ομίλου Ιβάν Σαββίδη

2. η Κοινοπραξία της ΓΕΚ ΓΕΡΝΑ Α.Ε. με την Aviareps Hellas, που δραστηριοποιείται στην επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων

3. η Κοινοπραξία της εταιρίας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με την ATTICAGROUP

4. η Κοινοπραξία GRIMALDI EUROMEDS.p.A. με τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

5. η κοινοπραξία ΣΕΚΑΒΙΝ (εταιρία προμήθειας ναυτιλιακών καυσίμων) με την GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED του ομίλου Seajets

6. η κυπριακή εταιρία OLETE LIMITED

7. η κοινοπραξία GRAYPIERHERAKLION PORT, αποτελούμενη από τις εταιρίες ΚΑΡΑΤΖΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και FHL. H. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

8. η κοινοπραξία PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LIMITED – GPH CRUISE PORT FINANCE LTD, εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

9. η κατασκευαστική ΤΕΚΑΛ Α.Ε.

Η εταιρία του λιμένα Ηρακλείου έχει το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηρακλείου έως τον Ιανουάριο του 2063.

Έχει επίσης διαχειριστικές αρμοδιότητες α) του παλαιού ενετικού λιμένα, β) του λιμένα Λινοπεραμάτων και γ) των τριών αλιευτικών καταφυγίων Λούτρα, Κερατόκαμπος και Αρβη. Προβλέπεται ο Παλαιός Ενετικός Λιμένας να εξαιρεθεί από την αναθεωρημένη ζώνη ευθύνης του Οργανισμού.

Οι κύριες δραστηριότητες της ΟΛΗ Α.Ε. περιλαμβάνουν υπηρεσίες ελλιμενισμού πλοίων, φορτοεκφόρτωσης ξηρού χύδην φορτίου και γενικών συμβατικών φορτίων, δραστηριότητες κρουαζιέρας καθώς και παράκτιες μεταφορές επιβατών.

Επόμενο βήμα μετά την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι το ΤΑΙΠΕΔ να αξιολογήσει ποιοι από τους ενδιαφερομένους πληρούν τα κριτήρια, προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This