Το γνωστό και μη εξαιρετέο fund CVC αποκτά το 10% της ΔΕΗ

Με άγαρμπη... είσοδο στην ελληνική αγορά!

Must Read

Το αμερικανικό fund CVC Capital αποκτά το 10% της ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε χθες η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει τα 395.000.000 ευρώ, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των μετοχών που θα εκδοθούν δεν θα υπερβαίνει τα εννιά ευρώ.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, το CVC θα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της ΔΕΗ, καθώς ουδείς άλλος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ποσοστού μεγαλύτερου του 5%, ενώ το Δημόσιο, όπως έχει γίνει γνωστό, θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μόνο εάν αυτό κριθεί απαραίτητο για να διατηρήσει ποσοστό τουλάχιστον 34%.

Η εταιρία ήρθε στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους το τελευταίο διάστημα, καθώς έχει εισχωρήσει -τουλάχιστον… άγαρμπα- στην ελληνική αγορά μέσω εξαγορών που προκαλούν.

Τελευταίο… επεισόδιο ήταν η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής τον Απρίλιο του 2021 (η έγκρισή της ακόμη εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν) αντί ευτελούς τιμήματος, που χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδες και ακολουθήθηκε από την πρόσληψη λίγους μήνες μετά, τον Αύγουστο του 2021, της κόρης του πρωθυπουργού.

Επίσης, στο παρελθόν προχώρησε στην αγορά ή είσοδο σε εταιρίες, όπως ο μεγαλύτερος ελληνικός όμιλος βιομηχανιών τροφίμων Vivartia και τα νοσοκομεία «Υγεία», Metropolitan, «Μητέρα», Ιασώ General, δηλαδή στην αφρόκρεμα της ιδιωτικής υγείας στη χώρα. Επίσης, είχε ενδιαφερθεί και για την εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, που όμως κατέληξε στα χέρια του αυστραλιανού fund Macquarie.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This