Ο Σαββίδης διεκδικεί και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας!

Ποια είναι τα επενδυτικά σχήματα

Must Read

Η απόκτηση του 72% του λιμανιού της Θεσσαλονίκης κατέστησε απόλυτο κυρίαρχο του ΟΛΘ τον Ιβάν Σαββίδη. Όμως, φαίνεται ότι ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας είναι αποφασισμένος να μη σταματήσει σε αυτό, αλλά να συνεχίσει και ήδη έχει καταθέσει προτάσεις για την απόκτηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης αλλά και της Ηγουμενίτσας!

Η κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η οποία έληγε στο τέλος Νοεμβρίου, πήρε παράταση έως τέλος Μαρτίου. Η αναθεώρηση του χρονοδιαγράμματος κρίθηκε απαραίτητη από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο περιλαμβάνει ακόμη τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, και ήδη φέρεται ότι έχουν ενημερωθεί όλα τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα.

Αυτά είναι επτά επενδυτικά σχήματα που έχουν προεπιλεγεί είναι τα ακόλουθα:

1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, 2) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD, 3) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT, 4) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΪΛ Α.Ε., 5) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V. –  ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS, 6) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΝΕ, 7) ΟΛΘ ΑΕ (Ιβάν Σαββίδης)

Εξ αυτών, οι QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. έχουν προεπιλεγεί για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης

Στο μεταξύ, εκκρεμεί και το θέμα της απόδοσης των χερσαίων ζωνών του λιμένα που δεν χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες στους οικείους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε σχετικές κινητοποιήσεις στην αρχή του καλοκαιριού. Η διαδικασία έφτασε έως τη γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης των Περιφερειακών Λιμένων, η οποία, αφού υπεγράφη από τους υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών Ιωάννη Πλακιωτάκη και Χρήστο Σταϊκούρα, αναμένει την έγκριση και τη σχετική τροποποίηση του master plan του λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ, στην περιουσία του οποίου συμπεριλαμβάνεται το 100% των μετοχών του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This