Google: Μεγάλη επένδυση που θα προσθέσει στο ΑΕΠ 2 δισ. €

Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε χθες σε ειδική εκδήλωση το σχέδιο δημιουργίας του πρώτου Cloud region στη χώρα μας

Must Read

Σε μια επένδυση που θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά πάνω από 2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία 19.400 νέων θέσεων εργασίας προχωρά η Google.

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε χθες σε ειδική εκδήλωση το σχέδιο δημιουργίας του πρώτου Google Cloud region στη χώρα μας, το οποίο θα διευκολύνει τους πελάτες να εξυπηρετούν τους χρήστες τους ταχύτερα, πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. «Πρόκειται για μια επένδυση που είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σημαντικών επιχειρηματικών σχεδίων που δεν έμειναν στα λόγια, αλλά έγιναν πράξη τα τελευταία τρία χρόνια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την επιλογή και το όραμα της κυβέρνησης να επενδύσει και να προωθήσει ένα ψηφιακό άλμα στη χώρα μας, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και τη στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Google για την εμπιστοσύνη της όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, στη διάρκεια της οποίας ενίσχυσε την παρουσία της στη χώρα μας, λέγοντας ότι ποτέ δεν έκρυψε το όραμά του για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα που περιγράφεται με το σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Προσέθεσε ότι η Google συντάσσεται προς αυτή την κατεύθυνση, και το σχέδιό της με τη νέα επένδυση μπορεί να εισφέρει πάνω από 2 δισ. ευρώ ως το 2030 και να δημιουργήσει 20.000 καλοπληρωμένες νέες θέσεις εργασίας.

Πέρα από τη δημιουργία του πρώτου Google Cloud region στην Ελλάδα, η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την επέκταση της συνεργασίας της με την Deloitte για τη δημιουργία κέντρων αριστείας αφιερωμένων στη βιωσιμότητα και την Τεχνητή Νοημοσύνη. Τα κέντρα αυτά θα βρίσκονται στην Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα ανακοίνωσε την επερχόμενη συνεργασία της με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Google Arts & Culture ο πολιτισμός της Ελλάδας να γίνει ακόμη πιο προσβάσιμος στο παγκόσμιο κοινό. Στις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Google εντάσσεται και η προσφορά του Google.org, του φιλανθρωπικού βραχίονα της Google, στον οργανισμό INCO και το Impact Hub, ύψους 1.000.000 ευρώ, για την υποστήριξη κοινωνικών επιχειρήσεων από υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, οι οποίες επικεντρώνονται σε βιώσιμες λύσεις και στον οικοτουρισμό στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This