Η First Citizens Bank απέκτησε χαρτοφυλάκιο 123 εκατομμυρίων δολαρίων για τα ελληνικά πλοία

Καλύπτει 11 χρηματοδοτήσεις που αφορούν 14 πλοία και οκτώ πελάτες

Must Read

Η First Citizens Bank ανακοίνωσε ότι ο όμιλος Maritime Finance, μέρος του τμήματος CIT, ολοκλήρωσε με επιτυχία την απόκτηση ελληνικών ναυτιλιακών δανείων ύψους 123 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξάνοντας ξαφνικά τις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις της τράπεζας για πελάτες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το χαρτοφυλάκιο δανείων, το οποίο αποκτήθηκε από την HSBC Bank Plc, καλύπτει 11 χρηματοδοτήσεις που αφορούν 14 πλοία και οκτώ πελάτες, σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές εμπορικής ναυτιλίας στον κόσμο».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας και προάγουμε τις σχέσεις μας μεταξύ εμπορικών ναυτιλιακών πελατών στην Ελλάδα, η οποία είναι εδώ και πολύ καιρό μία από τις πιο σημαντικές αγορές για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση παγκοσμίως», δήλωσε ο Evan Cohen, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του ομίλου για την επιχείρηση CIT Maritime Finance.

«Αναμένουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα μας ανοίξει νέες ευκαιρίες να συνεργαστούμε με υπάρχοντες πελάτες ναυτιλίας και να δημιουργήσουμε νέες συνδέσεις σε αυτόν τον ζωτικής σημασίας κλάδο της βιομηχανίας», πρόσθεσε.

Η Maritime Finance, μέρος του τμήματος CIT της First Citizens, προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για εξασφαλισμένα δάνεια σε μια παγκόσμια πελατειακή βάση ιδιοκτητών και χειριστών πλοίων.

http://cit.mediaroom.com
http://cit.mediaroom.com

Η αμερικανική First Citizens Bank είναι ένα από τα 20 κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα, αγόρασε όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της προβληματικής και πτωχευμένης Silicon Valley Bank, κάνοντας ένα βήμα για την αποκατάσταση της ηρεμίας στις τραπεζικές αγορές που είχαν περιέλθει σε τρικυμία την άνοιξη λόγω των διαδοχικών καταρρεύσεων αμερικανικών τραπεζών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This