Η First Citizens αγοράζει όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της Silicon Valley Bank – Τι σημαίνει αυτό

Συμφωνία που ελπίζεται ότι θα αποκαταστήσει την ηρεμία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Must Read

Βρέθηκε αγοραστής για την Silicon Valley Bank, τον προβληματικό περιφερειακό δανειστή των ΗΠΑ που πυροδότησε παγκόσμια αναταραχή στον τραπεζικό τομέα μετά την ξαφνική κατάρρευσή του στις αρχές του μήνα.

Η αμερικανική τράπεζα First Citizens, συμφώνησε να αγοράσει όλα τα δάνεια και τις καταθέσεις της SVB, σε μια συμφωνία που ελπίζεται ότι θα αποκαταστήσει την ηρεμία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

«Θα αγοράσει το σύνολο των καταθέσεων και των δανείων της Silicon Valley Bank (SVB), η οποία κήρυξε πτώχευση στις αρχές Μαρτίου» ανακοίνωσε στη διάρκεια της νύκτας η αμερικανική τραπεζική αρχή FDIC.

«Η συναλλαγή είναι δομημένη ως συνολική τραπεζική αγορά με κάλυψη μεριδίων ζημιών», ανέφερε ακόμα σε ανακοίνωσή της και πρόσθεσε πως τα 17 πρώην υποκαταστήματα της SVB θα ανοίξουν σήμερα ως «Silicon Valley Bank, τμήμα της First Citizens Bank».

Η συναλλαγή καλύπτει 119 δισεκ. δολάρια σε καταθέσεις και 72 δισεκ. δολάρια ενεργητικών, ανακοίνωσε επίσης η FDIC.

Το Reuters μετέδωσε πως η είδηση για την αγορά αυτή, βοήθησε στο να επικρατήσει μια «ανήσυχη ηρεμία» σήμερα στις εύθραυστες αγορές. Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν το πρώτο εδώ και εβδομάδες που δεν έφερε ειδήσεις για νέες τραπεζικές καταρρεύσεις, για συμφωνίες διάσωσης ή για αρωγή έκτακτης ανάγκης από αρχές με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Η SVB, βασικός δανειστής στον κλάδο της τεχνολογίας από τη δεκαετία του 1980, έγινε η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που πτωχεύει από το 2008, όταν οι ρυθμιστικές αρχές την κατάσχεσαν μετά από ξαφνική εξάντληση καταθέσεων. Ο «βραχίονάς» της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αγοράστηκε από την HSBC για 1 λίρα τις επόμενες ημέρες.

Θετική ανταπόκριση από τις αγορές

Οι αγορές άρχισαν θετικά την ημέρα μετά τη συμφωνία για την Silicon Valley Bank, η οποία φαίνεται πως  αμβλύνει τις ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα.

Ο FTSE 100 έχει σκαρφαλώσει 1pc μετά το άνοιγμα στις 7.482,20 μονάδες και ο FTSE 250 έχει σκαρφαλώσει 0,8pc στις 18.642,04.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This